ARAD. Ceea ce o ţară întreagă aştepta de câţiva ani s-a întâmplat: cazul Nadăş a intrat în atenţia procurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mascaţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, coordonaţi de către DNA Timişoara, au descins în cinci locaţii din Arad de unde au ridicat 10 cutii pline cu dosare, acte şi sentinţe judecătoreşti care au vizat retrocedarea satului Nadăş. Ocolul Silvic Privat Nadăş, două birouri notariale, locuinţa familiei Colţeu, dar şi locuinţa uneia dintre fiicele acestora, au fost călcate de anchetatori.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, au fost ridicate toate actele referitoare la marea moştenire de care beneficiază familia Colţeu. Anchetatorii urmează ca, de poimâine, să analizeze filă cu filă toate dosarele care vizează satul Nadăş, urmând să fie realizate expertize grafologice pentru a descoperi posibile falsuri în semnături. În cazul care vizează retrocedarea unui sat întreg a început urmărirea penală, iar familia Colţeu riscă să rămână fără mare parte din avere, posibil fără toată averea, dacă se va dovedi că toate bunurile imobile (cele 8.700 de hectare de teren din Nadăş, dar şi toate casele şi apartamentele pe care le-au primit în Arad) au ajuns în proprietatea lor pe baza unor falsuri.
Ancheta ziarului Jurnal arădean şi a site-ului aradon.ro, instituţii de presă care au scris pagini întregi despre suspiciunile care învăluiesc retrocedarea Nadăşului, pare să dea roade. Familia Colţeu este „încolţită” acum, iar „cuţitul” se apropie tot mai mult de osul celor mai mari moştenitori din istoria recentă a Aradului, poate a ţării.
Sechestru pe Nadăş
Într-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că prejudiciul în acest caz de corupţie este de aproape 21 de milioane de euro şi alte 300.000 de lei. Ca atare, a fost instaurat sechestru asigurător pe întreaga suprafaţă de teren retrocedată familiei Colţeu, respectiv cele 8.700 de hectare, dar şi pe conturile membrilor familiei. Asta pentru ca bunurile să nu fie înstrăinate înainte de finalizarea cercetării penale. Cel puţin pentru moment, familia moştenitoare a sărăcit cu 21 de milioane de euro. Iar speranţa nădăşenilor este că terenurile se vor întoarce în proprietatea lor, a comunei şi a statului.
CITESTE SI:
Citiți principiile noastre de moderare aici!