Totuşi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanta Arad ne asigur că cele nouă substaţii ( Chişineu Criş, Gurahonţ, Ineu, Lipova, Sebiş, Săvârşin, Pecica, Şiria şi Sântana – nou înfiinţată) acoperă intervenţiile pe toată raza judeţului.
Conform ultimei statistici relatate de către directorul Serviciului, doctorul Roberto Schill, situaţia în judeţ se prezintă astfel: Substaţiile Chişineu Criş şi Ineu au în subordine câte 2 echipaje echipate cu ambulanţe de tip B (destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor). Gurahonţ deţine un echipaj de urgenţă cu ambulanţă de tip B iar pe timpul zilei şi de un echipaj cu ambulanţă de tip A (destinate transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienţi). Substaţiile Lipova, Sebiş, Săvârşin, Pecica, Şiria şi Sântana au în componenţă câte un echipaj cu ambulanţă de tip B. Ambulantele au în componenţa lor câte un medic şi asistent.
Situaţie specială
„În cele două locaţii în care s-au desfiinţat spitale, Gurahonţ şi Chişineu Criş, SJA Arad avea deja echipaje. Situaţia a fost alta pentru Sântana, unde am dislocat un echipaj de urgenţă care să asigure asistenţa medicală de urgenţă non-stop, după desfiinţarea spitalului”, a declarat doctorul Roberto Schill, directorul Ambulantei Arad.
Redistribuiri la Ambulanta
Odată cu desfiinşarea spitalelor, au fost redistribuiţi 7 asistenţi medicali în cadrul SJA Arad, 4 de la Sântana şi 3 de la Chişineu Criş. Momentan 5 dintre ei activează în substaţia Sântana şi 2 în Chişineu Criş. Cei 7 asistenţi medicali participă la cursuri de pregătire (atestat în medicina de urgenţă prespitalicească), deoarece activitatea pe care o desfăşoară în cadrul serviciului de ambulanţă este diferită de cea din spital.
JA – V.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!