În anul 2010, doi indivizi cu şepci pe cap şi eşarfe la gură au intrat în sucursala băncii Raiffeisen de pe Calea Aurel Vlaicu. Cu un spray paralizant şi o armă, cele două persoane au ameninţat cei patru angajaţi ai sucursalei şi pe singurul client care se afla din incinta băncii. Cei doi jefuitori au cerut bani. Ameninţată cu un pistol, una dintre casiere a deschis sertarele în care se aflau banii încasaţi: aproximativ 15.000 de lei. După ce au luat banii, cei doi s-au făcut nevăzuţi.
Văzându-se cu 15.000 de lei, cei doi tâlhari au ajuns, de la banca pe care tocmai o jefuiseră, direct la Moneasa. Ajunşi în staţiune, Florin Ion Stepan şi Vâlcu Ciprian Valentin, de 31 de ani, s-au pus să sărbătorească „tunul” la discoteca din Moneasa. Momentul care i-a dat de gol a fost cel în care au început să-şi dea dedicaţii unul altuia: „Pentru cei mai tari spărgători de bănci”, „Pentru frăţiorul meu, cel mai tare spărgător de bănci” etc.
După ce au revenit în Arad, poliţiştii au descins la locuinţele acestora. L-au prins doar pe Stepan Florin Ion, ”frăţiorul” lui, ”cel mai tare spărgător de bănci”, Vâlcu Ciprian Valentin fiind de negăsit. În apartamentul în care locuia Florin Stepan, poliţiştii spun că au găsit o parte din suma furată de la bancă. În cadrul audierilor, Stepan ar fi recunoscut fapta, spun anchetatorii. Acesta ar mai fi declarat că ştiau despre banca pe care au jefuit-o că nu avea pază umană. De la faţa locului, Stepan a mai povestit că au plecat cu un autoturism. Vâlcu Ciprian Valentin a fost dat în urmărire generală pentru tâlhărie.
Stepan Florin Ion a fost eliberat din penitenciar în anul 2013 după ce a fost condamnat pentru tâlhăria de la bancă. Între timp, Vâlcu Ciprian Valentin a fost prins şi condamnat la închisoare, iar ultima sa cerere de revizuire a sentinţei, depusă la Curtea de Apel Timişoara în noiembrie 2015, a fost respinsă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!