Povestea frumoasei hangiţe Mirandolina chiar dacă este luată din secolul a XVIII-lea rămâne etern valabilă pentru că dragostea şi viclenia femeilor nu s-au schimbat prea mult, poate chiar ar mai fi câte ceva de învăţat. Cine nu s-a convins încă de acest lucru este invitat la spectacolul acestei seri: „Hangiţa”. O piesă despre care autorul ei, Carlo Goldoni, scria în „Memoriile” sale : „fără a o citi n-ai crede că planurile, demersurile şi triumful Mirandolinei pot izbândi într-un răstimp de douăzeci şi patru de ore. Am fost poate linguşit în Italia, dar toţi m-au încredinţat că nu scrisesem până atunci nimic mai firesc şi mai bine condus şi că acţiunea piesei e completă şi susţinută în chip desăvârşit”.
Distribuţia spectacolului
Timp de o oră şi jumătate se va râde cu hohote la această comedie spumoasă jucată de Constantin Cotimanis, Alexandru Jitea, Gabriel Răuţă, Daniel Miroiu, Anca Bejenaru, Anda Caropol şi Adrian Văncică în viziunea lui Tino Geirun. Publicul se va delecta cu umorul de situaţie şi de caracter care va satiriza moravurile şi comportamentul ridicol al personajelor. Aşadar, va fi o seară care va descreţi frunţile celor prezenţi şi va readuce buna dispoziţie.
Azi în festival
Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova propune două spectacole: de la ora 17.00, la sala Studio „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L. Caragiale, regia Diana Dragoş şi de la ora 19.00 la sala mare – „Totu-i bine când se sfârşeşte cu bine” de William Shakespeare, în regia lui Tim Carroll.
Cu doua spectacole in Festival
Citiți principiile noastre de moderare aici!