Românii au putut vedea chiar ieri cât de “pricepuţi” sunt premierul şi ministrul de finanţe în acest domeniu, la discuţiile pe scăderea CAS. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, o temă atât de mediatizată de Guvernul Ponta, poate fi pusă în aplicare dacă premierul şi cabinetul său se apleacă cu mai mare atenţie asupra fenomenului evazionist. Guvernarea anterioară a reuşit performanţa să reducă evaziunea de la 35% din PIB, cât era în 2010, şi să o pună pe un trend accelerat descendent înspre o estimare de 13,8% a Consiliului Fiscal în raportul din septembrie 2013.
Cifrele oficiale de astăzi, prin spusele preşedintelui Consiliului Fiscal, sunt extrem de alarmante, 16% din PIB, este un nivel care aduce evaziunea printre problemele de siguranţă naţională şi periclitează viitorul României.
Ce face Guvernul Ponta împotriva evaziunii? Reorganizează ANAF-ul şi reuşeşte să aibă un grad de colectare foarte scăzut, de sub 60%, unul dintre cele mai scăzute din Europa. Impune mai multe taxe românilor, le creşte pe cele existente şi ascunde sub preş un proiect de Cod Fiscal nou, atât de necesar României. Ce a ieşit din strategia antievaziune a Guvernului Ponta? Chiar creşterea evaziunii! Acesta este rezultatul unei guvernări care fuge de critici şi ia doar măsuri populare sub care se ascund efecte care ne afectează viaţa de zi cu zi şi pe termen lung!
Dacă strategia antievaziune a Guvernului Ponta a dus la creşterea fenomenului, atunci la ce ne putem aştepta să ducă strategia de creştere economică dacă nu chiar la scăderea economiei şi a nivelului de trai! Vă cer, domnilor guvernanţi, să aveţi curaj şi să vă asumaţi lupta împotriva evaziunii! Această luptă înseamnă toleranţă zero şi efort susţinut!
Constantin Traian Igas, senator de Arad: Evaziunea fiscala, scapata de sub control in guvernarea Ponta
Evaziunea fiscală este o problemă majoră a României, iar Guvernul Victor Ponta nu este capabil să gestioneze fenomenul.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
O familie din comuna Ţibăneşti din judeţul Iaşi a fost implicată în accidentul de joi, din a doua zi de Crăciun, de pe drumul naţional DN 2 de pe raza localităţii Forăşti.
1
România
Tânărul aflat sub influenţa alcoolului, care a accidentat în noaptea de miercuri spre joi şase pietoni în localitatea argeşeană Slobozia, va fi cercetat pentru tentativă de omor, după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că a intrat intenţionat cu maşina în victime.
România
Şase pietoni au fost loviţi de un autoturism condus de un tânăr aflat sub influenţa alcoolului, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.
Mapamond
Avionul Azerbaidjan Airlines care s-a prăbuşit miercuri în Kazahstan a fost doborât de un sistem de apărare aeriană al Rusiei, au declarat pentru Reuters patru surse din Azerbaidjan aflate la curent cu ancheta.
3
România
Trupurile neînsufleţite a trei persoane au fost găsite în autoturismul care a luat foc, joi, în a doua zi de Crăciun, pe drumul naţional DN 2, după coliziunea cu o cisternă, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
Evenimente
Centrul Municipal de Cultură și Primăria Municipiului Arad vor organiza, și în acest an, revelionul popular în fața Palatului Administrativ.
7
România
Un bărbat a fost arestat chiar în seara de Crăciun, de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, sub acuzațiile de omor și furt.
România
Premierul Marcel Ciolacu a venit miercuri cu explicaţii şi cu dovezi privind zborurile în străinătate cu aeronava Nordis, afirmând că toate acele cheltuieli au fost făcute din banii săi personali, însă admite că la momentul apariţiei în presă a informaţiei a reacţionat „greşit şi emoţional”, pentru că răspunsul său ar fi inclus şi un membru al familiei, pe fiul său, pe care ar fi vrut să-l protejeze.
5
Local
Apeluri cu o valoare de 300 de milioane de euro vor fi lansate în 2025 de către Agenția de Dezvoltare Regională Vest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!