ARAD. Primarului Ion Florin Moț i s-a înfundat rău. După ce numele acestuia a mai apărut prin dosarele Direcției Naționale Anticorupție în mega-scandalul cu Dan Diaconescu, unde edilul era denunțător, acum a ajuns să fie pârât. 40.000 de euro ar fi cerut Moț mită de la o persoană fizică pentru a-i aviza documentele necesare denunțătorului pentru a întabula 250 de hectare de teren agricol cumpărat în zona Zărand. După ce a luat 5.000 de lei și 250 de euro șpagă, primarul a căzut în plasa procurorilor DNA. 11.000 de euro a încasat edilul în momentul în care anchetatorii i-au organizat flagrantul. Chiar dacă a fost prins cu șpaga în buzunar, înregistrat video și audio de anchetatori, Moț a făcut un scandal monstru în momentul în care a fost reținut. Acesta a aruncat pe jos cu banii primiți, s-a opus reținerii și a devenit violent. Dar nicio tentativă a edilului nu i-a înduplecat pe procurori care l-au reținut și, ulterior, l-au propus magistraților Tribunalului Bihor pentru arestare preventivă. Iar judecătorii au emis mandatul care îl bagă pe Moț 29 de zile în spatele gratiilor. Mai mult, pe surse, se pare că primarul din Zărand era cel mai mare samsar de terenuri din zonă, jefuind efectiv zeci de oameni de pământurile lor. Și toate acestea cu ajutorul, surpriză!!!, al judecătoarei Floriță Boloș, magistratul din Ineu arestat pentru luare de mită.
O scurtă căutare printre dosarele de pe rolul Judecătoriei Ineu scoate la suprafață faptul primarul de Zărand era un cunoscut al sălilor de judecată de la instanța respectivă. Iar cele mai multe dosare au fost prezidate de Floriță Boloș, judecătoarea arestată și trimisă în judecată pentru luare de mită. Pe lângă Boloș, un alt magistrat de la Ineu, prieten al judecătoarei și care, se pare, are aceleași obiceiuri ca și ea, prezida procesele lui Moț. Primarul din Zărand apare în nu mai puțin de 30 de dosare în care obiectele cauzelor sunt obligația de a face sau prestația tabulară. Ambele cauze au legătură cu achiziția sau vânzarea de teren. Moț este vânzătorul sau împuternicitul care vinde mii de hectare de teren în dosarele Judecătoriei Ineu. Iar, pe surse, se pare că cea mai mare parte a terenurilor erau vândute abuziv, pământul aparținând locuitorilor din Zărand. „Avea evidența titlurilor de proprietate ale terenurilor din zonă, titluri pe care, abuziv, nu le dădea proprietarilor reali. Pe baza acestor titluri și pe baza numărului de CF, prin anumite procurori mai mult sau mai puțin legale, a vândut, în nume propriu sau ca și împuternicit, suprafețe uriașe de teren”, ne spun surse din rândul anchetatorilor.
De mai multe ori
Tupeul lui Florin Moț pare, însă, să nu aibă margini. Sursele ne spun că acesta, în calitate de vânzător sau împuternicit pentru vânzare, a vândut 400 de hectare de teren de nici mai mult, nici mai puțin decât… 6 ori. Practic, primarul a încasat de 6 ori valoarea pământului de la 6 cumpărători diferiți. La un moment dat, pentru a nu mai fi prea bătător la ochi, Moț și-a angajat „săgeți” care să apară cu numele în procesele de vânzare și cumpărare de terenuri. Așa se face că învinuiții Adrian Ilie L. și Florica P., care apar și în dosarul de luare de mită al judecătoarei Floriță Boloș de la Ineu, ar fi fost, se pare, oamenii primarului de Zărand. Aceștia întabulau terenuri care, ulterior, ajungeau în proprietatea lui Ion Florin Moț, după care primarul le vindea mai departe, altădată și de mai multe ori.
I-a plătit avocatul
Sursele noastre, care sunt de mare încredere, au declarat că relația „specială” dintre primarul Moț și judecătoarea Floriță Boloș a ieșit la iveală inclusiv după arestarea magistratului. Se pare că edilul din Zărand, împreună cu încă o persoană (posibil publică), au pus mână de la mână pentru a-l plăti pe avocatul care o reprezintă pe Boloș în procesul în care judecătoarea este acuzată de luare de mită. Cel mai probabil pentru a-i întoarce un favor. Sau mai multe…
Citiți principiile noastre de moderare aici!