Sub directa coordonare a lui Gheorghe Funar, aceştia şi-au desemnat delegaţii la congresul extraordinar de la Alba Iulia, pe data de 27. Exact cu vreo două ore înainte, la Bucureşti, Funar era „eliberat”din funcţie. Scenariul a decurs exact cum anticipasem: în virtutea faptului că la şedinţa lărgită a Consiliului Naţional s-au prezentat circa 1300-conform surselor- Vadim a transformat pe loc şedinţa în congres. Care, evident, l-a confirmat pe funcţia din care fusese „mazilit”.
Filip şi Funar contestă
Atât Gheorghe Funar cât şi Dorin Filip contestă congresul lui Vadim şi sunt decişi să-şi vadă de treabă în continuare. „Congresul din 27 este cel statutar, fiind convocat de către Consiliul Naţional”, spune Funar. Iar Filip completează : „E ca în filmele cu Stan şi Bran, comedie curată. Un aşa zis Consiliu Naţional, care nu a fost validat de congres, cum scrie la statut, convoacă pe loc un congres care să îl valideze , deşi nu avea nici un drept să convoace congresul. Este păcat că Vadim a ajuns să saboteze PRM, partid pe care l-a înfiinţat. Încă sper că măcar în al 12-lea ceas va renunţa la aceste manevre, ca să putem să ne pregătim de alegerile eoroparlamentare, să nu mai facă jocurile celor care vor să împiedice PRM să participe la aceste alegeri. Sper să înţeleagă că sunt prea multe interese ca singurul partid naţional din România să nu mai intre în Parlamentul European”.
Modelul PNŢCD
Cert este că, până la clarificarea situaţiei- în justiţie- la Arad vor funcţiona două grupări, cea a lui Vadim, condusă de către Nicu Cojocaru şi cea lui Funar, condusă de către Dorin Filip. Adică, exact ca şi în cazul PNŢCD, doar că nebuloasa-dacă Funar are dreptate- va persista mult mai puţin decât la ţărănişti, în virtutea documentelor care, spune secretarul general, fost, în accepţiunea lui Vadim, sunt „beton”. Rămâne de văzut cum stă cu „armătura”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!