ARAD. Calitatea reabilitării faţadelor clădirilor istorice din zona monumentelor protejate din municipiul Arad a fost miercuri premiată, la Primărie. Primarul Gheorghe Falcă a subliniat: „Am avut în cadrul boardului oraşului peste 120 de clădiri în analiză. Au fost numeroase criterii: modul de reabilitare a faţadelor, a porţilor, a ornamentelor, materialele folosite, protejarea cablurilor şi eliminarea aparatelor de condiţionat. S-a analizat şi reabilitarea acoperişurilor şi reabilitarea interioarelor, la nivelul curţilor şi a locuinţelor. Cele 12 imobile au primit un premiu de apreciere pentru ceea ce înseamnă model de reuşită şi implicare, de respect pentru proprietate și pentru imaginea publică a oraşului”. Edilul a precizat că s-au ales 12 imobile reabilitate, din zona istorică, din peste 100 de clădiri.
Alegerea board-ului
Alegerea a fost făcută de board-ul municipiului. Viceprimarul Levente Bognar a subliniat că „acum putem prezenta modele privind modul în care ar trebui să arate clădirile oraşului. Cei care au restaurat faţada clădirilor dau un exemplu. Vă mulţumim că aţi păstrat valorile Aradului”. Bujor Buda, membru în board-ul municipiului, a dat detalii privind elementele pe care le-au urmărit în alegerea câştigătorilor. Printre acestea s-a regăsit lipsa aparatelor de aer condiţionat şi a cablurilor de date de pe faţade.
Câţiva dintre proprietarii imobilelor au luat cuvântul, subliniind că nu a fost uşor, nici financiar, nici din punctul de vedere al identificării unor firme (şi din străinătate) care mai fabrică, de exemplu, un anumit tip de faianţă.
Care sunt imobilele?
Imobilele care au fost propuse pentru premiere pentru calitatea reabilitării sunt cele situate pe: str. Vasile Alecsandri nr.6, Revoluţiei nr.56, Vasile Milea nr.23 şi nr.6, Praporgescu nr.31, Ceahlău nr.2, Cloşca nr.11-13, Dimitrie Bolintineanu nr.19, Episcopiei nr.30, Crişan nr.12, Ion Georgescu nr.4, Octavian Goga nr.32.
CITESTE SI:
Reabilitare termica la 14% din pret
Citiți principiile noastre de moderare aici!