„Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când Spitalul Clinic Judeţean Arad, Spitalul Mocrea şi Căpâlnaş încheie anul fără datorii peste termenul de scadenţă către furnizorii de servicii medicale”. Ioţcu are şi explicaţii pentru această premieră: „Acest lucru a fost posibil datorită modului în care am conceput strategia de dezvoltare şi modernizare a sistemului medical în Arad, din momentul preluării spitalelor în administrarea Consiliului Judeţean. Trebuie spus că am preluat acest spital cu o datorie istorică de 10.000.000 de lei şi am reuşit să achităm integral această sumă”.
Tot liderul CJA a precizat faptul că Spitalul Judeţean Arad a beneficiat, prin intermediul ordonatorului principal de credite, Consiliul Judeţean Arad, de o serie de finanţări venite în baza unor acte normative, care au prevăzut stingerea arieratelor. Consiliul Judeţean Arad a aprobat rectificarea bugetului pentru sumele acordate pentru stingerea datoriilor către alţi furnizori. Condiţia necesară pentru a primi aceşti bani a fost aceea ca valoarea serviciilor realizate peste contract să depăşească nivelul arieratelor.
Investiţiile
„A fost pentru noi o adevărată provocare preluarea în administrare a spitalelor din Arad. Am reuşit să demonstrăm, în acest timp, că în Spitalul Judeţean Arad se pot face lucruri deosebite, care să ridice atât nivelul actului medical, cât şi condiţiile de tratament oferite pacienţilor. Am reuşit stingerea datoriilor acestei instituţii medicale, în condiţiiile în care, concomitent, am investit peste 4.000.000 de euro în infrastructură şi aparatură medicală. De asemenea, tot în această perioadă, am deschis o linie de finanţare de 3.000.000 de euro, pentru construirea Secţiei de TBC.”, a subliniat Nicolae Ioţcu.
Servicii vs. arierate
Spitalul Judeţean Arad a încasat, în anul 2011, din servicii realizate suma de 7 milioane de lei, iar în anul 2012 suma de 9 milioane de lei. Nivelul arieratelor a fost de 7.550.000 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!