Ştiaţi că spre sfârşitul anului 1869, pe când cazarma Franz-Joseph mai exista încă în zona actualului Stubenring, Mihai Eminescu putea fi adesea văzut, puţin după ora 14, aşteptând un prieten care-şi efectua serviciul militar în regimentul Ramming? Prietenul se numea Ioan Slavici…
Ştiaţi că cel mai tânăr elev pe care l-a avut vreodată Conservatorul vienez provine din România? Este vorba despre un copil-minune care începuse să cânte la pian şi la vioară de la vârsta de 5 ani, compunea de timpuriu şi fusese supranumit pe drept „un Mozart român”, George Enescu. Acesta studiază la Viena de la vârsta de 7 până la 13 ani, între 1888 şi 1894…
Institutul Cultural Român la Budapesta vă invită marţi, 13 decembrie 2011, de la ora 18.00 la o călătorie Budapesta-Viena, în cursul căreia ICR Viena vă va dezvălui detalii uimitoare cu privire la prezenţele româneşti de pe Ringstraße.
Participanţii vor primi în dar, în prag de sărbători ghidul turistic şi cultural „Românii de pe Ringstraße”, redactat de Gabriel Kohn şi editat de ICR Viena.
Citiți principiile noastre de moderare aici!