Senatorul Constantin Traian Igaş efectuează, în perioada 7 – 9 octombrie 2015, o vizită de lucru în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Această deplasare este organizată de către Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, al cărei preşedinte este senatorul arădean. Acţiunea presupune vizitarea rezervaţiei, consultări cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea, Instituţiei Prefectului, ai Asociaţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, primari. De asemenea, vor participa şi reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale: Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea. „Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este obiectiv de interes naţional înscris în Lista patrimoniului mondial UNESCO încă din anul 1991, constituind un adevărat muzeu al biodiversităţii. Ne dorim să putem veni în sprijinul celor care se confruntă, în mod direct, cu problemele de mediu ale Rezervaţiei, cu declinul continuu al resursei piscicole din cauza supraexploatării, iar o discuţie la faţa locului cu factorii decizionali este mai mult decât necesară”, declară Traian Igaş. Guvernul României a aprobat în data de 16 septembrie 2015 Planul de management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prin care se reglementează desfăşurarea activităţilor de pe cuprinsul acestei arii naturale protejate, precum şi din vecinătatea ei. “Vom monitoriza acest Planul de management aprobat de Guvern şi vom interveni dacă vor apărea erori în aplicarea lui. Legislaţia care afectează conservarea mediului şi dezvoltarea durabilă poate fi îmbunătăţită, dar ne dorim ca, prin această discuţie cu factorii direct implicaţi, să preluăm şi să sprijinim iniţiativele lor în sensul protejării resurselor naturale ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, afirmă Igaş.
În control, în Delta Dunării
În control, în Delta Dunării
Reactualizat la:
Comisia UNESCO monitorizează faţa locului, prin preşedintele Traian Igaş, respectarea planului de management.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
ARAD. Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a fost marți la Ministerul Energiei unde a semnat cu ministrul Sebastian Burduja contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea rețelei magistrale de transport agent termic în municipiul Arad”.
UT Arad
Elevii lui Mircea Rednic nu au reușit să treacă de formația de ligă secundă maghiară.
Local
Polițiștii SCCO, alături de procurorii DIICOT Arad, au efectuat, luni, 10 percheziții domiciliare în Arad, la doi bărbați și o femeie, cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc.
România
Uzura avansată a şinei de cale ferată şi utilizarea acesteia cu mult peste limita sa de funcţionare reprezintă cauzele principale a accidentului feroviar produs în data de 16 ianuarie 2024, când 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două vagoane s-au răsturnat, pe secţia de circulaţie Craiova - Caracal, la intrarea în halta de mişcare Leu, potrivit concluziilor raportului Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER).
UT Arad
Toate cele patru echipe de juniori, trei în Liga Elitelor și una în Liga de Tineret s-au calificat în play-off.
ARADON Sport local
Alexandru Moldoveanu a făcut un pas în spate, din motive de serviciu şi ... arbitraj.
Local
Primăria Orașului Lipova a lansat procedura de achiziție a serviciilor de execuție a lucrărilor de reabilitare pentru cinci clădiri din oraș.
Mapamond
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar fi fost condamnat pentru tentativa sa de a schimba rezultatul alegerilor din 2020 dacă nu ar fi ieşit învingător în scrutinul din 2024, potrivit raportului procurorului special Jack Smith, dat publicităţii marţi de Departamentul Justiţiei, relatează Reuters şi AFP.
Citiți principiile noastre de moderare aici!