FĂGĂRAŞ. Miercuri dimineaţa cazul Nadăş va ajunge din nou pe masa magistraţilor de la Judecătoria Făgăraş. Acolo se judecă cererea de revizuire a sentinţei din 2006 prin care Judecătoria Ineu a împroprietărit o singură familie cu extravilanul unui sat întreg. Magistraţii braşoveni judecă această cauză după ce Prefectura Arad a cerut strămutarea procesului de la Judecătoria Ineu. Deşi nu au recunoscut clar, reprezentanţii instituţiei arădene au lăsat să se înţeleagă că ar dori ca dosarul să fie judecat altundeva în ţară, unde influenţa unor personaje ar putea scădea. Asta după ce toate instanţele din judeţul nostru au dat câştig de cauză familiei Colţeu. Locuitorii din Nadăş au arătat de foarte multe ori cu degetul către magistraţii arădeni, susţinând că au dat sentinţe pe bandă rulantă pe baza unor documente şi declaraţii false. Dacă dosarul este complet şi niciuna dintre părţi nu va mai avea alte cereri, miercuri am putea asista chiar la o decizie în acest caz.
Averi impresionante
Nădăşenii, şi nu numai, stau cu sufletul la gură în aşteptarea deciziei magistraţilor de la Judecătoria Făgăraş. În cazul în care sentinţa va fi favorabilă oamenilor, familia Colţeu ar putea rămâne fără o avere impresionantă: pe surse, se pare că numai pădurile deţinute de familia moştenitoare ar valora 20 de milioane de euro. În plus, foarte multe clădiri din Arad le-au fost retrocedate familiei Colţeu în baza unui contract de întreţinere pe care moştenitorii l-au încheiat cu Ecaterina Mairovitz, o bătrânică evreică care, se presupune, ar fi moştenit de la predecesorii ei averi impresionante. Poate acum, în al 13-lea ceas deja, Justiţia va reuşi să facă lumină într-unul dintre cele mai păguboase dosare de retrocedare pentru stat, dar şi pentru zeci de oameni, nădăşeni şi arădeni deopotrivă.
Elemente noi
Noi informaţii referitoare la moştenirea familiei Colţeu ies la lumină în ultima perioadă. După ce au „ras” Bulevardul Vasile Milea, solicitând şi primind mare parte din clădirile de acolo, se pare că moştenitorii au o nouă ţintă: clădirile istorice din Arad. Sursele noastre spun că aceştia au cerut şi primit mai multe imobile patrimoniu din municipiu, inclusiv sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Arad, de pe strada Cloşca. O sentinţă defavorabilă familiei Colţeu în cazul Nadăş ar putea provoca un val de revizuiri de sentinţe, inclusiv sentinţe care se referă la clădirile istorice din municipiu retrocedate mega-moştenitorilor.
CITESTE SI:
Focus: Misterele cazului Nadas
Citiți principiile noastre de moderare aici!