ARAD. Autorităţile judeţene s-au mişcat foarte repede în privinţa proiectului care vizează închiderea inelului de centură a municipiului Arad. După ce, în luna august, în prezenţa premierului Ludovic Orban, a fost semnat protocolul pentru realizarea centurii, între Consiliul Judeţean Arad şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cei de la CJA au primit deja studiul de fezabilitate actualizat, iar în această lună ar putea fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia şoselei care ar urma să scoată tot traficul greu din municipiu. „Încercăm să programăm pe ziua de luni, 19 octombrie, o şedinţă a actualului Consiliu Judeţean pentru aprobarea studiului de fezabilitate şi pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei. Dacă reuşim să adoptăm aceste documente, intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte lansarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie”, a declarat (încă) vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea.
Potrivit acestuia, dacă birocraţia nu va pune piedici licitaţiei respective, cum s-a întâmplat, de exemplu, pe drumul Arad-Şiria-Pâncota, la finele anului 2021 am putea avea şantier pe viitoarea centură. „În condiţiile în care procedurile vor decurge normal, la finalul anului 2021, cel târziu începutul anului 2022 va fi deschis şantierul. În acest fel, ne vom încadra în termenul de utilizare a fondurilor europene, respectiv 31 decembrie 2023. Până la această dată, lucrarea va fi finalizată”, a spus Bîlcea.
Închiderea centurii Aradului este considerat cel mai important proiect de infrastructură a judeţului nostru, ţinând cont de faptul că lucrarea este evaluată la aproximativ 45 de milioane de euro. Noul drum va tranzita localităţile Arad, Vladimirescu şi Fântânele, va avea o lungime totală de 11 kilometri, un pod peste Mureş şi un pasaj peste calea ferată în zona comunei Vladimirescu.
Trimite articolul
XVă rugămmmmmm !!!!!! Tehnodomus !!!1 Cu câtevamiliarde de euro va fi gata în 50 de ani !!!!
-
Nici macar….!
Dupa Alegerile Parlamentare n-o sa mai auda nici dracu’ de proiectul asta, exact ca si dupa AL DOILEA POD TRAIAN !
Ati mai auzit ceva de acesta, dupa ce, pe vremea respectiva, Falca îi prezenta macheta pe toate site-urile, la toate televiziunile, din toate unghiurile…????
Eu, unul, nu…!
O harta cu traseul ei pe Google maps.Ăsta vizavi de a se supune dezbaterii publice.Deși e cam târziu, sau poate nu se mai supune dezbaterii publice (măcar online în condiții de pandemie)
COZONACUL PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE!
Unde e pasajul CFR in Vladimirescu?
Se poate prezenta proiectul, sau macar propunerea, publicului?
Aparițiile anterioare erau cam vagi si ce e scris in articol e un pic confuz.
Multumesc