„Paradoxul face ca această criză economică să ne aducă şomaj şi sărăcie, dar în acelaşi timp avem, în anumite sectoare, deficit de personal calificat. Aş menţiona aici comunicaţiile, tehnologia informaţiei sau sectorul asistenţei medicale. De aceea e necesară o astfel de regândire a sistemului educaţional”, a menţionat Iosif Matula.
Europarlamentarul arădean menţionează că, în viitor, sistemul de învăţământ nu trebuie să se oprească doar la menirea de a transmite cunoştinţe, ci să pregătească noile generaţii pentru viaţă, să îi ajute pe tineri să devină cetăţeni activi în societate.
În contextul necesităţii modernizării sistemelor educaţionale din statele membre, care se suprapune cu resursele bugetare limitate în acest sector, europarlamentarul Iosif Matula subliniază posibilităţile „oferite de Fondul Social European şi Fondul de coeziune pentru a sprijini investiţiile în educaţie şi formare, în aptitudini şi învăţare pe tot parcursul vieţii. Suntem datori tinerilor şi avem instrumente pentru a le oferi sprijin. Să nu uităm că vom depinde de generaţiile viitoare”.
CITESTE SI:
Matula mai duce doi elevi la Bruxelles
Citiți principiile noastre de moderare aici!