„Victor Ponta a uitat să le spună românilor de ce în anul 2013, în condiţiile unei creşteri economice de 2,2 ori mai mare faţă de cea prognozată, Guvernul a încasat bani mai puţini la buget cu peste 10 miliarde lei faţă de prevederile bugetare, de ce puterea de cumpărare a românilor în 2013, faţă de 2012 a scăzut cu 4,3% şi de ce s-au redus locurile de muncă în sectorul privat şi tot mai multe firme au intrat în insolvenţă sau s-au radiat. Totodată Victor Ponta să explice românilor de ce prin politica de impozite şi taxe îi pedepseşte pe cei care au contribuit la creşterea economică de 3,5%. De exemplu, pe agricultori i-a pedepsit prin introducerea în 2013 a impozitului pe veniturile agricole iar începând cu 2014 aceştia sunt obligaţi să plătească contribuţii sociale de sănătate pe veniturile din arendare. Nici cei din industrie nu au scăpat nesancţionaţi de Victor Ponta prin impozitare şi anume creşterea accizei în 2013 şi în 2014, impozitul pe stâlpi şi taxa de 7 eurocenţi în 2014. Din păcate, Victor Ponta doreşte să îi sancţioneze şi pe oamenii care muncesc, pregătind înlocuirea cotei unice cu impozitul progresiv.De ce strânge Victor Ponta bani mai puţini la buget? Răspunsul este simplu! Evaziunea fiscală a crescut foarte mult în anul 2013, iar banii care nu au ajuns la buget s-au scurs în buzunarele clientelei USL.
Bugetul pentru anul 2013 a prevăzut încasări bugetare de aproximativ 210 miliarde lei, construit pe o creştere economică de 1,6% şi pe introducerea a 30 de impozite şi măsuri fiscale care trebuiau să scoată din buzunarele românilor 3,5 miliarde lei. Anul 2013, din punct de vedere bugetar, a fost cel mai negru din ultimii ani, deoarece încasările au fost mai mici cu 10 miliarde lei faţă cât şi-a propus Guvernul Ponta. În mod normal, la o creştere economică de 3,5%, faţă de 1,6% cât era prognozat, Guvernul Ponta trebuia sa aibă încasări cu peste 18 miliarde lei mai mult decât prevederile bugetare şi nu un minus de 10 miliarde lei. Cu aceşti bani Victor Ponta ar fi putut să majoreze pensiile, salariile şi să dea mai mulţi bani pentru investiţii fără să majoreze impozitele şi taxele pentru a supravieţui la guvernare.
Dacă Victor Ponta ar fi evitat situaţia catastrofală a încasărilor la buget pe 2013 ar fi avut posibilitatea să reducă contribuţiile sociale cu 5pp., reducerea cotei unice de la 16% la 12% şi revenirea TVA la 19%, măsuri care ar stimula crearea de locuri de muncă şi consumul populaţiei. În schimb, Victor Ponta continuă şi în 2014 cu noi impozite şi taxe care trebuie să scoată din buzunarele românilor aproximativ 5 miliarde de lei, deşi este conştient că va avea mai puţini bani la bugetul statului fiind nevoit să sacrifice din nou investiţiile, blocând multe firme şi reducând locurile de muncă din sectorul privat”, spune Cionca.
Banii, la „baronii USL”
Din păcate creşterea economică de 3,5% nu se regăseşte nici în încasările bugetare, nici în buzunarele românilor! Mai mult decât atât, mediul de afaceri şi românii trebuie să suporte noi impozite şi taxe, cu efecte dezastruoase asupra locurilor de muncă din sectorul privat şi asupra puterii de cumpărare a populaţiei. Singurii care câştigă din această creştere economică de 3,5% sunt baronii locali şi clientela USL!
Victor Ponta face promisiuni electorale pentru anul 2015 bazându-se tot pe creşterea de impozite şi taxe şi anume renunţarea la cota unică, prin introducerea impozitului diferenţiat şi a taxei de solidaritate pentru impozitarea salariilor şi a pensiilor mari. Victor Ponta ar trebui să spună românilor ce înseamnă un pensionar bogat sau un salariat mare!
PDL cere Guvernului Ponta să renunţe la politica de asasinare a mediului de afaceri, prin creştere de impozite şi taxe şi să guverneze pentru toţi românii, nu numai pentru clientela USL.
În concluzie, Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PDL Arad consideră că „creşterea PIB, de 3,5%, este irelevantă în contextul în care nu se regăseşte sub nici o formă nici în buzunarele românilor, adică puterea de cumpărare, nici în veniturile bugetului de stat, care ar putea genera noi investiţii. Guvernul USL se laudă cu creşteri de procente ca pe vremea comuniştilor, şi tot ca atunci românii sărăcesc. Realitatea crudă este alta: numărul locurilor de muncă a scăzut cu 50.000 în ultimul an, iar 80 de firme falimentează zilnic, şomajul este în creştere, iar investiţiile – care ar ameliora aceste cifre negative – lipsesc cu desăvârşire”.
CITESTE SI:
Iustin Cionca: Victor Ponta a indatorat fiecare roman cu 700 lei …
Citiți principiile noastre de moderare aici!