Procurorii DNA l-au prezentat în faţa magistraţilor Curţii de Apel, iar cei din urmă au hotărât că există suficiente probe pentru ca Tripa să ajungă după gratii pentru cel puţin 29 de zile, perioadă pe care a fost emis mandatul de arestare. Reamintim că magistratul de la Judecătoria Ineu a fost prins în timp ce a primit mită, promiţând că va interveni pe lângă judecători ai Tribunalului Arad pentru ca aceştia să admită un recurs al persoanei care a cumpărat influenţa.
După nenumărate negocieri prin telefon, dar şi în maşina celui care a dat banii, Tripa a primit 500 de lei şi 200 de euro într-o tranşă, plus încă 300 de euro şi două telefoane mobile în altă tranşă. A doua oară a şi fost săltat de procurorii care au organizat flagrantul. Firul poveştii este unul lung, încâlcit pe alocuri. Aurel Ştefan Tripa a solicitat bani pentru a interveni pe lângă trei judecători ai Tribunalului Arad. La un moment dat, speriat de turnura pe care o pot lua lucrurile, a încercat să renunţe la înţelegerea cu cel care i-a dat mita. Însă, într-un final, a acceptat sumele de bani şi bunurile care i-au fost acordate.
Pe lângă faptul că a călcat în picioare legislaţia ţării, Tripa a încălcat şi tagmele religiei sale. Şi asta pentru că, deşi este greu de crezut, judecătorul din Ineu este predicator baptist în oraşul său. Nici legea şi nici religia nu l-au convins să refuze banii luaţi cu titlu de şpagă. În urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Timişoara care au decis arestarea lui Tripa, numărul judecătorilor de la Judecătoria Ineu s-a înjumătăţit: din patru au mai rămas doi. Şi asta pentru că un alt magistrat ineuan, respectiv Floriţă Boloş, a fost arestată şi trimisă în judecată tot pentru luare de mită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!