Săptămâna trecută, arădeanul a fost reconfirmat vicecoordonator al membrilor Partidului Popular European în cadrul Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, alcătuită din 50 de membri cu drepturi depline şi 49 de supleanţi.
Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul şi-a prezentat raportul de activitate în perioada septembrie- decembrie 2011. Ca raportor al grupului politic PPE, Matula a prezentat cinci rapoarte şi a avut 35 de intervenţii în plen, pe teme de larg interes european dar şi, particular, pentru România, adresând şi cinci întrebări Comisiei Europene. A participat în delegaţii permanente pentru relaţiile cu diferite ţări, dar a arganizat şi o serie de întâlniri, activităţi şi manifestări în ţară, multe dintre ele fiind dedicate promovării imaginii şi intereselor economice ale Judeţului Arad. Ca de obicei, Iosif Matula nu s-a abătut de la principiul prezenţei de 100% la votul în plen.
Soluţia- dialogul
În privinţa situaţiei din ţară, Matula a declarat că „ apreciază modul în care, sub coordonarea ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaş, reprezentanții statului român îndreptățiți să garanteze siguranța cetățenilor au acționat pentru ca oamenii să poată manifesta liber”.
Totodată, însă, spune că îşi exprimă „dezacordul față de actele de violență comise în timpul protestelor, apreciind că numai dialogul este calea pentru găsirea unor soluții pentru detensionarea situației din această perioad㔺i dezaprobă „încercarea Opoziției de a politiza un protest civic, de a induce în eroare instituțiile europene cu privire la manifestații”.
„Într-o democrație, problemele sociale își găsesc rezolvarea în cadrul instituțiilor legitime ale statului, nu în stradă” (Iosif Matula)
Citiți principiile noastre de moderare aici!