Cristea a subliniat că au fost prezentate doar date trunchiate. „Am dori să vedem rezultate pozitive în mersul economiei, în nivelul de trai şi în standardul de viață al locuitorilor Aradului (…) Mișcarea Arădeană dorește să rectifice datele eronate, intenționat sau nu, oferite cu pompă de domnul Falcă”, a subliniat Cristea.
Produsul Intern Brut
Cristea a precizat că, deşi primarul afirmă că între 2008 și 2010 a avut loc o creștere de aproximativ 4,4%, „la comparații se ia în calcul valoarea ”PIB nominal” care este corectat cu inflația. Inflația cumulată este de 12,7% (7,96% în 2010 și 4,74% în 2009), creșterea reală este de fapt negativă”. Mai mult, spune acesta, „creșterea salariului mediu este de fapt o scădere: a crescut șomajul care a afectat masiv zona cu salarii mici; creșterea salarială este mai mică decât rata inflației”.
Întreprinderi
În ceea ce priveşte întreprinderile, Claudiu Cristea a precizat că „în timpul mandatului dl-ui Falcă, la Arad (Zona Industrială) au venit 2 investitori și au plecat 3 de renume, ca Manitoba, Teba și Elkotek. Dacă adăugăm închiderea unor fabrici foarte cunoscute, numărul se ridică la şase: IMAR, Sabrina (Tricoul Roșu) și Indagrara zac acum pustiite sau demolate. În plus, la începutul acestui an s-a ratat o investiție enormă prin amplasarea unei fabrici de producție Mercedes-Benz (de o capacitate de 3.000 de muncitori) la Kecskemet (Ungaria), deși discuțiile se derulau de multă vreme pentru Arad ca opțiune preferată”.
Şi frimele, pe minus
Cristea a mai precizat faptul că „Oficiul Național al Registrului Comerțului prezintă, la începutul lui 2011, un total 13.636 de firme închise în judeţ în ultimii 2 ani, și doar 5.431 înființate în timpul strategiei anti-criză – deci o ”creștere” negativă de – 8.205 de firme”.
JA – S.B.
Cristea cere anularea indemnizatiilor alesilor Aradului!
Citiți principiile noastre de moderare aici!