ARAD. Primesc ajutor de unde nici nu au sperat, mai precis de la Comisia Europeană (CE). Este vorba despre agricultorii din Nădlac care, de la demararea lucrărilor de realizare a autostrăzii Nădlac-Arad, nu mai au acces la terenurile agricole decât dacă înconjoară aproximativ 20 de kilometri. Johannes Hahn, comisarul pentru politică regională, a precizat, răspunzând unei întrebări a unui europarlamentar român, că CE este la curent cu problemele agricultorilor apărute ca urmare a construirii autostrăzii Nădlac-Arad şi a ridicat această problemă în faţa autorităţilor de la Bucureşti, anunță Mediafax. „Comisia este la curent cu problemele agricultorilor din zona Nădlac ca urmare a autostrăzii Nădlac-Arad şi a ridicat problema în faţa autorităţilor române. Ele au început să caute soluţii la problema accesului la terenuri pentru agricultorii din zona Nădlac, apărută ca urmare a acestui proiect”, a declarat comisarul european.
Aruncă vina în România
Reprezentantul CE a precizat, însă, că, deși Uniunea Europeană a finanțat în cea mai mare parte lucrarea, vina aparține României. „În procesul de pregătire a oricărui proiect de infrastructură de transport, statul membru trebuie să ia în considerare toate aspectele relevante de la faţa locului astfel încât locuitorii şi afacerile din zonă să beneficieze de un grad ridicat de accesibilitate”, a mai spus comisarul european, potrivit Mediafax.
Blocaje
Problemele de la Nădlac au ajuns la urechile europenilor după mai multe proteste în care fermierii din zonă au blocat circulația pe DN 7. Unul dintre proteste a fost purtat în tractoare de către agricultori, în timp ce un alt protest s-a rezumat la traversarea continuă a drumului național care a dus, inevitabil, la blocarea șoselei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!