ARAD.„Auditul Curții de Conturi privind cheltuielile CSSPP din 2012 demonstrează că guvernarea USL tolerează sfidarea românilor pe bani publici. Chiar dacă CSSPP, și acum ASF, se finanțau din venituri proprii, aceste instituții administrează banii cetățenilor care contribuie la sistemul de pensii prin Pilonul 2. Faptul că după ani de zile de cifre economice pozitive aceste instituții au ajuns pe pierdere în guvernarea USL transmite un semnal extrem de îngrijorător într-o piață extrem de sensibilă. CSSPP a avut credibilitate până la preluarea guvernării de către USL, acum administrarea pensiilor private riscă să sufere la capitolul credibilitate tocmai din cauza celor care sunt însărcinați pe bani mulți să supravegheze acest sistem”, a declarat Claudia Boghicevici.
Deputatul PDL critică și modul netransparent și intempestiv prin care CSSPP, CNVM și CSA au fost integrate în noua Autoritate de Supraveghere Financiară în prima parte a acestui an, după ce noua structură nu a adus reduceri de costuri.
„Cei de la USL au invocat nevoia urgentă de a crea un mastodont ca ASF printr-o ipotetică reducere de costuri. După câteva luni vedem că povara bugetară este dimpotrivă mai mare, că s-au creat 300 de sinecuri pentru clientela USL și că FMI a cerut ferm reorganizarea ASF. Guvernul USL trăiește în realități paralele. Pe de o parte pretinde că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor, a salariilor bugetarilor sau a alocațiilor, că nu sunt bani nici pentru educație, sănătate sau investiții, dar în același timp tolerează astfel de practici sfidătoare cum sunt cele de la ASF acum, sau cum au fost la CSSPP anul trecut. Guvernul USL trebuie să își asume răspunderea dacă după aceste sincope sistemul de pensii private își va pierde credibilitatea” a mai declarat Claudia Boghicevici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!