Scopul proiectului este „Îmbunătăţirea infrastucturii necesare sensibilizării şi conştientizării populaţiei în Parcul Natural Lunca Mureşului” şi se va desfăşura în perioada 2011 – 2012. Echipa parcului îşi doreşte o prezentare mai interactivă şi mai atractivă pentru toţi cei care iubesc natura şi le calcă pragul. Ca atare, Centrul de Vizitare Ceala va suferi o multitudine de îmbunătăţiri: diorame, expuneri interactive, spaţiu pentru obiecte tradiţionale, macheta 3D a parcului, panouri fotovoltaice, stocarea apei pulviale de pe acoperiş, totem de 4 metri în faţa centrului, ceas solar, un nou design al uşii de la intrarea principală etc.
Mai mult de atât, administraţia parcului propune un nou traseu într-una din cele mai frumoase zone din parc, cu o mulţime de specii protejate. Traseul de 1,5 km va conţine 20 de panouri informative, fiind un loc excelent pentru educaţia ecologică în mijlocul naturii. Toate aceste îmbunătăţiri sunt realizate pentru a contribui la sensibilizarea populaţiei şi la o înţelegere a muncii prestate de echipa parcului.
”Centrul de vizitare din Pădurea Ceala este deja foarte cunoscut turiştilor parcului deoarece reprezintă punctul de unde se pot lua informaţii legate de pachetele turistice oferite de aria protejată. În ultimii ani această locaţie a devenit un important centru de educaţie ecologică pentru copii şi tineri. Amenajările şi eco-muzeul, care urmează să se realizeze prin acest proiect, vor contribui cu siguranţă la sensibilizarea vizitatorilor şi astfel parcul va fi mai bine cunoscut şi sprijinit”, a declarat Paul Hac, director, Parcul Natural „Lunca Mureşului” Arad.
Realizări ale parcului
În doar 4 ani, aproximativ 8.000 de tineri din mai multe judeţe ale ţării au participat la programele educaţionale implementate. Proiectele în derulare, co-finanţate din fondurile structurale, se ridică la 3 milioane de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!