Din fericire, în acel moment nu a trecut nimeni pe trotuar, prin dreptul imobilului situat peste drum de Teatrul Vechi, care și el se află într-o stare avansată de degradare. Putem spune acum, după această întâmplare, că pe aici este foarte periculos să te plimbi ca pieton, pe lângă aceste clădiri care au 100 de ani de când au fost construite.
Am stat de vorbă cu proprietara imobilului distrus, care ne-a spus că a cumpărat această casă în luna aprilie a acestui an cu 50 de mii de euro. De atunci a tot încercat să obțină o autorizație de la Primăria Municipiului Arad ca să poată să înceapă lucrări de consolidare. Nu a reușit până acum, din cauza numeroaselor avize și a birocrației din sistemul românesc. Proprietara ne-a aspus că imobilul era asigurat, dar nu și pentru această situație.
Acum, imobilul pare compromis total. Arădeanca ne mai spune că a observat de când a cumpărat casa că pereții sunt foarte umezi, plini de apă, acesta fiind și motivul – spune ea – pentru care peretele s-a prăbușit. Acest lucru este vizibil și la imobilul vecin.
Trimite articolul
XNu mai e mult si vom vedea prabusindu-se si blocurile. Stiti ca niste indivizi de la edilitare si de la oinspectia in constructii dau pe viteza avize ca in blocuri, niste retardati dar tupeisti noi proprietari de apartamente sa demoleze pereti interiori de rezistenta si sa modifice total structura apartamentelor. Nu iese nimeni de la acele entitati sa vizioneze situatia de pe teren, iau plicul, semneaza si… sa-i pazeasca Dumnezeu pe ceilalti locatari de prabusirea peretilor facuti șvaițer sau chiar demolati ! Faceti controale in teren si verificati ce ati semnat din birou !
Risc major de prăbușire zid ori desprindere de bucăți mari din acesta și pe strada Gr. Alexandrescu, între Piața A. Iancu și str. Cozia, pe ambele părți !!!
Bine ca nu au fost victime,dar iata ce inseamna birocratia specifica unei administratii locale incompetente (mostenita de la distinsul din Apuseni),cit si delasarea unor proprietari de cladiri;si in mod sigur,istoria se poate repeta si cu alte edificii.
Cam putin 50.000 de euro pentru o casa in zona centrala, nu cumva a “uitat” pornita apa pentru a facilita demolarea imobilului? Sa vedeti ce frumusete de vila va aparea pe acel teren intr un an!
Dar pe Tribunul Dobra unde circula zilnic zeci de oameni ati fost sa vedeti cladirile?????
Cati zeci de ani sa mai treaca sa le reparati? Sau asteptati sa moara cineva cu bucati de cladire cazute in cap?? Halooo autoritatile!!!!!!!!
se vede că era din chirpici 🙁
nu obtii nicio autorizatie de la primaria lui falcaoane daca nu te misti. mai ales pentru imobilele din centru. ce ticalosie ,.,,
E incalificabil ce liberalism bintuie Aradul. Cum au votat oamenii asa ceva / Adica mafie care nu da autorizatii pentru cetatenii care au dat bani grei pe proprietatile lor si mai si vor sa renoveze … tot pe banii lor, cit tupeu.
Stau tot pe Gh. Lazar si am vrut sa-mi renovez fatada. Dupa luni de zile si o gramada de bani am scos autorizatia de la primarie dar in care e mentionata casa ca fiind de patrimoniu (monument istoric). Dupa zile pierdute pe la min. culturii etc. primaria a recunoscut ca au gresit, au confundat cu nr de casa a teatrului vechi. Solutia? Pai refaceti tot. Adica luati-o din nou de la capat
Se intampla din astea pentru ca unii doar fac dosare pentru asa zise renovari dar le opresc pe parcurs. Dosarele nu lucrarile, care sunt de fapt schimbari majore ale constructiei cu spargeri necugetate de ziduri si risc de prabusire. Nu peste mult veti auzi si de blocuri prabusite.Totul cu acordul tacit al unor functionari coruptibili de la Inspectia in Construcii si de la Serviciul Edilitar al Primariei care nu ies sa vada ce se intampla, nu cer proiectul cladirii sa vada ce e acolo si ca nu se poate sparge peretele de rezistenta fara urmari ireversibile. Functionari publici si meseriasi fara stiinta de carte si fara rusine.
Pe cineva se pare că a deranjat comentariul meu și de aceea-l reiau. Pentru autorizație de renovare sau consolidare , umbli și aștepți de-ți sar capacele. Se cer o groază de avize, multe inutile.După ce ai primit autorizația , altă tâmpenie.Primăria te taxează pentru ocuparea domeniului public cu schela 8 lei metrul liniar pe zi, ori cel puțin 20 de metri frontul stradal 160 lei pe zi și socotiți la cât timp durează reparețiile…..Nu s-ar putea ca măcar ăsta să fie ajutorul din partea Primăriei ?!?!?, dar de lăudat se laudă cu clădirile frumos renovate, nespunând câte bețe-n roate pun până se realizează totuși ceva. P.S. Pentru a tunde iarba din faîa casei am nevoie de autorizație , cât costă , ce avize sunt necesare și cât timp durează ?!?!?!?!
Si atunci nu fac bine cei de la Cazino?. Ei au invatat de la Cernobîl cum se protejaza o constructie.
nu raspunde nimeni ???
arhitectul sef, comisia de avizare si primarul in functie la acea data – numitul ghita – , nu scot bani din buzunare ?
Se prabuseste Aradul pe noi de buni “ieuropeni” ce sunt cei care au votat liberalismul lui falcoane vreo 20 de ani. Pentru niste mici si bere in thiganiile alea de corturi de pe centru. Atit i-a dus capul si cei multi trag ponoasele.
Nu vedeți ca era din văiugă? Cărămidă din pământ pentru cine nu cunoaște termenul, nu avea nicio legătură solidă cu ceilalți pereți, logic ca după o suta de ani se dărâmă! Ce să renovezi la acel perete? După un an apăreau fisurile din nou, perete din pământ! Se vede ca ce e din cărămidă arsă, plină, a rămas în picioare.
Legat de avize pentru renovare, aici e altă poveste.
Pana sa ajungi proprietar si sa ai dreptul la un proiect trebuie sa treci prin mai multe procese astfel trece timp pretios si cladirile se deterioreaza. Probleme induse enorme sunt ca terenul de sub imobil nu apartin proprietarului si asta din cauza interpretarilor securiste ale Mafiei imobiliare, notari, cadastristi, functionari de la Primarie, de la Cartea Funciara…DIICOT se ocupa de oase acum.