ARAD. Ultima instanţa, prima înfăţişare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa care va da verdict final în procesul în care primarul Gheorghe Falcă este acuzat de procurorii DNA de fapte de corupţie, a stabilit primul termen de judecată. Recursul formulat de procurorii DNA împotriva sentinței date de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost achitat, a fost programat la judecată pentru începutul lunii iunie. Mai exact, pe 4 iunie, secţia penală a Înaltei Curţi de Casație și Justiție se va uita pe recursul procurorilor şi peste întreg dosarul fostei Fabrici de zahăr.
Dosarul cu numărul 4015/108/2007 a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României doar pe 13 martie şi, aşa cum era de aşteptat pentru această instanţă, primul termen de judecată a fost stabilit pentru începutul lunii iunie. Dosarul a ajuns la această ultimă instanţă după ce, pe 28 ianuarie 2013, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au respins ca nefondat recursul formulat de procurorii DNA la sentinţa dată în primă instanţă de Tribunalul Alba.
Istoria unei sentinţe
Prima sentinţă din acest dosar îi achita pe toţi cei patru inculpaţi: primarul Gheorghe Falcă, patronii Elecon – Francis Demeter şi Radu Vasil, şi pe angajatul Primăriei Arad, Florica Popa. Cea de a doua instanţă, Curtea de Apel Alba, a menţinut sentinţa dată de prima instanţă, pe 22 mai 2012, şi a dispus pe mai departe „achitarea inculpatului Gheorghe Falcă de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, achitarea inculpaţilor Demeter Francisc şi Vasil Radu Gavril de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a inculpatei Popa Florica Mioara de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată“.
Câteva înfăţişări
Sentinţa pe care o va da cea de a trei instanţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va fi una definitivă şi irevocabilă, dar cel mai probabil vor mai trece câteva amânări şi câteva săptămâni de la prima înfăţişare în faţa acestei instanţe până la soluţia finală.
CITESTE SI:
Recurs la sentinta data in procesul primarului
In asteptarea sentintei in procesul primarului
Citiți principiile noastre de moderare aici!