ARAD. Arădenii care au nevoie de servicii de recuperare medicală au la dispoziţie nu mai puţin de 11 furnizori de specialitate. Între aceştia se află şi o societate de turism balnear şi de recuperare (TBRM Moneasa). Iar serviciile pe care le prestează nu sunt de neglijat din moment ce a obţinut un punctaj destul de mare (şi, implicit, un buget pe măsură) în clasamentul realizat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Arad.
Pe primul loc în acest clasament se află „Terapeutica” Chişineu Criş, cu 356 de puncte şi 51.150.000 lei alocaţi pe perioada aprilie-decembrie 2013. Pe poziţia secundă regăsim TBRCM Moneasa, cu 254 puncte şi un buget de 39.096.000 lei. Doar CMI Dr. Vancu Lavinia, Centrul Medical Eva şi Laser System au mai reuşit să obţină punctaje mai mari de 200. Între ceilalţi furnizori se numără şi Spitalul Orăşenesc Ineu şi două cabinete medicale din Lipova şi Sebiş.
Bugetul alocat de CAS Arad pentru serviciile medicale de recuperare, medicină fizică şi balneologie în anul 2013 (aprilie-decembrie) este de 315.870.000 lei.
„La stabilirea sumei contractate cu furnizorii, s-a avut în vedere numărul de servicii medicale-consultaţii, respectiv tariful pe consultaţie şi numărul de servicii medicale-cazuri, respectiv tariful pe caz. Modalitatea de plată pentru acest tip de servicii medicale este prin tarif în lei pe servicii medicale, respectiv la tariful maxim de 20 lei pentru consultaţia de recuperare medicală şi la tariful maxim de 140 lei/cură de zece zile” – explică dr. Gheorghe Domşa, preşedinte-director general al CAS Arad.
Acupunctură
Între serviciile de recuperare medicală aflate la dispoziţia arădenilor se numără şi acupunctura. Trei furnizori de astfel de servicii au încheiat contract cu CAS Arad, la tariful maxim de 13 lei consultaţia. Suma totală alocată serviciilor de acupunctură pentru perioada aprilie-decembrie 2013 este de 54.130.000 lei.
CITESTE SI:
CAS da startul la contractare!
Citiți principiile noastre de moderare aici!