Aprobarea acestui memorandum de către guvern era aşteptată de mult timp, deci faptul că s-a şi produs este îmbucurător. Cu ce efecte?
În esenţă, s-a stabilit să se declanşeze, în regim de urgenţă, procesul de privatizare majoritară sau integrală a societăţii. Se are în vedere şi privatizarea „Sanevit” prin majorare de capital social cu aport de capital privat atras, fie de la investitori strategici, fie prin mecanisme ale pieţei de capital. O altă variantă o constituie privatizarea societăţii printr-o metodă combinată (vânzarea directă a unui pachet minoritar de acţiuni şi majorarea de capital social, plus emiterea de noi acţiuni în favoarea investitorului strategic). Alte opţiuni ar fi constituirea unei asocieri în participaţiune/societate mixtă sau atragera unor surse financiare externe, prin credite bancare.
Guvernul a aprobat constituirea unui grup de lucru interministerial (Ministerele Economiei, Sănătăţii, Muncii şi OPSPI) pentru analizarea posibilităţilor de relansare a activităţii „Sanevit”, pentru propunerea de soluţii de privatizare şi pentru discuţii cu potenţiali investitori.
Este ştiut, există un investitor care şi-a exprimat, încă din 2009, intenţia de a cumpăra fabrica, de a menţine obiectul de activitate, de a-l dezvolta şi de a-l diversifica.
Citiți principiile noastre de moderare aici!