ARAD. Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, întrunit în şedinţa pentru data de 25 martie 2013, la sediul instituţiei, a decis revocarea din funcţia de preşedinte al CCIA Arad a lui Nicolae Băcanu! Totul statutar, spun revocatorii. Un puci, spune Băcanu.
Conform comunicatului CCIA, decizia, adoptată cu cinci voturi „pentru” din totalul de nouă membri (dintre care 7 au fost prezenţi la şedinţă), a intrat în vigoare de ieri.
„Amintim o serie de nereguli imputate fostului preşedinte, cum ar fi neconvocarea Adunării Generale a membrilor CCIA Arad în anul 2012, neprezentarea spre analiză a Raportului Comisiei de Cenzori pe anul 2011, neprezentarea unei situaţii exacte a tuturor membrilor CCIA Arad, lăsând suspiciuni privitoare la votul în CCIA şi neîncasarea cotizaţiilor la zi sau implicarea CCIA Arad în conflictul cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, care a avut ca rezultat excluderea CCIA Arad din sistemul cameral românesc etc.”, explică preşedintele interimar Gheorghe Seculici.
Noua conducere intermiară este: Gheorghe Seculici – preşedinte, Gheorghe Leucuţa – vicepreşedinte, Dan Micalacian – vicepreşedinte, Teodor Ardelean – vicepreşedinte şi Liviu Vilagos, vicepreşedinte, aceştia urmând să solicite un audit şi să încerce reconcilierea cu Camera Naţională, de unde Camera arădeană a fost „expulzată”.
Poziţia lui Băcanu
„A fost o zi neagră pentru Camera de Comerț arădeană. […] Nemaivotând de doi ani execuția bugetară a Camerei României, din cauza unei gestiuni netransparente a președintelui Vlasov, cu multe semne de întrebare, exprimându-ne ferm împotriva inițiativei legislative care ar construi o Cameră a României super-bogată și 42 de Camere Județene super-aservite, este lesne de înțeles de ce s-a declanșat în ultimul timp o campanie împotriva a 12 Camere teritoriale. Împotriva a cinci dintre ele, printre care și Arad, s-a luat și o măsură neobișnuită de dezafiliere. Marea majoritate a membrilor Camerei Arad ne-au contactat transmițându-ne încurajări în acest demers, fără discuție, curajos.
Adversarii, în schimb, au găsit prilejul să conteste modul în care am gestionat această criză. Acțiunea lor a culminat ieri cu organizarea unui puci în cadrul unei ședințe nestatutare a Colegiului Camerei, unde o majoritate ad-hoc de cinci membri și-au împărțit între ei funcțiile de președinte și patru vice-președinți, încălcând grosolan statutul și legea. Cu atât mai surprinzătoare este acțiunea lor cu cât vineri, 29 martie 2013, era deja convocată Adunarea Generală Extraordinară a membrilor”, explică Nicolae Băcanu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!