Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a fost implicată, din plin, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, fiind vizitată de elevii din învățământul preuniversitar, unde au intrat în contact cu specialiști care le-au explicat, altfel decât profesorii lor, anumite realități pe care ei le trăiesc.
Prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, ne-a declarat: „Facultatea noastră a pus la dispoziția elevilor spații generoase, cum este Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”, Centrul de Studii Iudaice sau sediul Facultății. Am avut sute de elevi coordonați de diriginții, sau profesorii lor, la Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”, unde au putut să intre în contact cu generația Marii Uniri. Au aflat lucruri interesante, poate mai puțin cunoscute despre Vasile Goldiș, Ioan Suciu, Ștefan Cicio Pop și ceilalți patrioți români, care au contribuit la realizarea celui mai important act al României moderne, actul de la 1 Decembrie 1918. De asemenea, am avut un număr impresionat de elevi de la colegii importante ale Aradului, cum ar fi Colegiul Național „Moise Nicoară” și Colegiul „Elena Ghiba Birta” în vizită la Centrul de Studii Iudaice. Cu acest prilej am avut ocazia să le explic acestora importanța comunității evreiești în istoria Aradului și le-a fost creată posibilitatea de a vizita Sinagoga neologă din Arad, care de curând a împlinit 180 de ani de existență”.
„În parteneriat cu organizația nonguvernamentală a tinerilor din Timișoara și Arad, la sediul Facultății noastre, s-a desfășurat, o simulare a unei ședințe a Consiliului de Securitate ONU pe o temă care ne interesează pe toți, relațiile dintre Rusia și Ucraina. Este o problemă dezbătută la ora actuală în întreaga Europă, în întreaga lume, iar tinerii, elevi de liceu din judeţele care fac parte din regiunea V, România, au dezbătut această chestiune alături de colegii noștri, cadre didactice de la specializarea Relații Internaționale și studii europene. Îmi face plăcere să amintesc că am avut privilegiul de a reprezenta Universitatea la deschiderea unei manifestări importante pentru Arad și anume Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, care în aceste zile reunește peste 500 de elevi din toată țara. Cu acest prilej, am încercat să le arăt elevilor importanța din perspectiva culturală a Aradului, în ideea în care Aradul este unul dintre orașele candidate pentru titlul de Capitală europeană în 2021”, a precizat prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!