ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Fundaţia Ştiinţifică „Egon and Diczfalusy” şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au organizat, în perioada 07-13.04.2013, prima ediţie a Şcolii Internaţionale de Primăvară cu titlul: „Asistenţa medicală de specialitate a femeii însărcinate: o abordare pluridisciplinară”.
Din comitetul ştiinţific au făcut parte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi rector fondator, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci – Rectorul Universităţii, prof. univ. dr. György Bártfai de la Universitatea din Szeged (Ungaria), prof. dr. Valerica Belengeanu, prof. univ. dr. Giuseppe Benagiano din Italia, prof. dr. Gheorghe Ciobanu, prof. univ. dr. Doru Anastasiu, prof. dr. Dimitrios Lazaris din Grecia, prof. dr. Ioan Munteanu, prof. dr. Aleksandra Novakov-Mikic din Serbia, prof. dr. Amorin Popa, prof. dr. János Szabad din Ungaria, prof. dr. Gyula Telegdy din Ungaria, prof. dr. Tihomir Vejnovic de la Universitatea din Novi Sad, (Serbia), conf. dr. Petru Chitulea, conf. dr. Marius Craina, conf. dr. Gheorghe Furău, conf. dr. Peter Koliba din Cehia, conf. dr. Teodora Olariu, directorul Spitalului Clinic Judeţean Arad, şef lucrări: dr. Elena Bernad, dr. Dorina Burdan, dr. Angelica Filimon şi dr. Enrico Cosmi din Italia.
Studenţii de la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, a UVVG, Specializarea Medicină Generală, anul VI, alături de medici rezidenţi în specialităţile obstetrică-ginecologie, neo-natologie, anestezie-terapie intensivă şi medicină de familie din centre universitare din Vestul ţării, Ungaria şi Serbia, au participat la demonstraţiile practice susţinute în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi au audiat lectori cu renume din ţară şi străinătate.
Conf. univ. dr. Gheorghe Furău, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat că „Şcoala internaţională de primăvară a avut un program deosebit şi foarte atractiv atât pentru rezidenţii UVVG, cât şi pentru cei din Oradea şi Timişoara. În cursul dimineţilor, am avut un program practic, care a constat în intrarea tinerilor colaboratori ai noştri în operaţii, prin mâna a treia, cum spunem noi, operaţia de bază fiind condusă de şeful, sau de medicii noştri primari, ajutaţi de tinerii noştri colaboratori. Cele mai importante momente ale operaţiei fiind comentate ulterior în sala de cursuri. În cursul după-amiezelor, în Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, s-au desfăşurat cursuri, susţinute de colegii noştri din Oradea şi Timişoara. Începând de joi, au fost susţinute cursuri de colegii de la Universităţi din Padova, Roma, de şefii de catedră de la Budapesta, Szeged, Debrecen şi Belgrad. A fost o ocazie deosebită pentru tinerii noştri studenţi şi rezidenţi de a fi conectaţi la ultimele noutăţi din ştiinţa actuală”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a declarat că: „Şcoala internaţională a fost dedicată tinerilor studenţi şi rezidenţi din Arad, Timişoara, Oradea, dar şi din străinătate, care au avut ocazia să participe la expunerile profesorilor de la Universităţi din Serbia, Cehia, Austria, Ungaria şi Italia”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!