Tinerii voluntari „au decis să vină la sfârșitul fiecărei săptămâni, petrecând sâmbăta și duminica pe domeniul regal, pentru a sprijini generos activitatea de restaurare susținută de angajații castelului” – precizează Principele Radu al României, într-o postare pe blogul personal.
După restaurarea scărilor, urmează restaurarea ferestrelor originale ale clădirii, de la parter și etaj – lucrare ce urmează a se realiza pe parcursul mai multor luni. Şi asta nu e tot. În primăvară, un alt grup de arhitecți, specializați în arhitectura parcurilor, vor veni la Săvârșin pentru a ajuta la recondiționarea Parcului Regal.
„Aceste inițiative sunt parte a unui program amplu, condus de Principesa Moștenitoare în cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă de la Săvârșin, din care mai fac parte construcția unui Sat Regal al Meșteșugurilor, ridicarea unei Capele Regale și a unei Orangerii în Parcul Regal, precum și restaurarea completă a clădirilor din Satul Regal, printre care se află căsuța Reginei Elena, în care mama Regelui Mihai a locuit în timpul refacerii castelului, în anii 1940” – subliniază Principele Radu al României.
Satul Regal, Satul Regal al Meșteșugurilor și parcul castelului vor putea fi vizitate de public, atunci când reconstrucția va fi gata, în lunile mai-octombrie.
Recunoştinţă
„Principesa Moștenitoare și cu mine suntem recunoscători tinerilor arhitecți pentru altruismul lor, dar și pentru sensul istoric pe care gestul lor îl cuprinde” – încheie Principele Radu al României.
Citiți principiile noastre de moderare aici!