Clădirea noii grădinițe din Sântana, construită vis-a-vis de fostul spital, pe locul unei foste școli generale, a fost ridicată din fonduri de la Guvern, printr-un împrumut de la Banca Mondială. Lucrarea a fost realizată de o firmă din Mehedinți, care a câștigat licitația organizată de Minister și a fost recepționată în luna septembrie. Primăria Orașului Sântana a contribuit cu aproximativ 700.000 de lei, sumă ce a constat în amenajările exterioare, racordarea la utilități și obținerea avizelor de funcționare. Întreaga clădire a costat peste patru milioane de lei.
Șase luni pentru avize
Deși finalizată în septembrie 2017, clădirea a fost dată în folosință doar luni, 12 februarie 2018, odată cu începerea cursurilor din Semestrul II al anului școlar 2017-2018. Asta pentru că racordarea clădirii la utilități și obținerea tuturor avizelor de funcționare a durat aproape șase luni. Deschiderea noii grădinițe, în care învață acum șapte grupe cu un total de 105 copii, s-a făcut în prima zi a acestei săptămâni, însă un eveniment neplăcut a avut loc chiar în primele zile de la deschidere. O bucată de tencuială din tavanul unui grup sanitar s-a prăbușit. Din fericire, niciun copil nu se afla în zonă în momentul producerii incidentului.
Nu s-au respectat toți pașii
„S-a desprins gletul cu care era acoperit tavanul, deocamdată nu știm din ce cauză, însă, cel mai probabil, în timpul construcției nu s-au respectat toți pașii necesari”, spune Cornel Gligor, viceprimarul orașului Sântana. „Din fericire nu a fost nimeni acolo când a căzut tencuiala. Zona e închisă momentan, până se va remedia problema”, a adăugat acesta.
În garanție
Lucrarea e încă în garanție, iar firma mehedințeană va fi, cel mai probabil, pusă să repare totul pe cheltuiala proprie. „Firma care a câștigat licitația organizată de Ministerul Educației este de undeva din Mehedinți. Din ce am înțeles de la cei de la minister, clădirea e în garanție timp de un an de la finalizarea lucrărilor de construcție. Recepționarea lucrării s-a făcut în septembrie anul trecut de către cei de la minister, pentru că grădinița încă nu aparține primăriei”, a precizat viceprimarul localității.
Urmează mobilierul
Tot ce mai rămâne de făcut după remedierea problemelor apărute, este să se mobileze clădirea. „Urmează ca ministerul să transmită mobilierul, pentru că momentan funcționează cu mobilierul vechi. Să sperăm că nu vor mai fi evenimente neplăcute, pentru că nu e normal ca la șase luni după finalizarea lucrării, să înceapă să cadă tencuiala”, a conchis viceprimarul orașului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!