Sau, pur şi simplu, a fost vorba despre indiferenţă. Festivalul Vinului a fost capul de afiş al acestui sfârşit de săptămână. Arădeni, cu mic cu mare, au vrut să participe la concertele unor nume sonore din muzica folclorică şi să bea un pahar de vin. Însă ce s-a întâmplat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor nu a avut legătură cu distracţia. Nervi, îmbulzeală, înghesuială de nedescris, cozi lungi, aşteptări de zeci de minute pentru o apă minerală, cam acestea au fost „condimentele” Festivalului Vinului din acest an. Iar aceste „condimente” nu au prea fost pe gustul arădenilor.
Cei care au organizat festivalul s-au gândit la multe, mai puţin la arădenii care au dorit să participe. Parcarea, care nu are o lăţime mai mare de zece metri, a fost gândită astfel: pe lateral au fost puse gherete, pe mijloc mese şi bănci, iar pe celălalt lateral alte gherete. Au rămas două culoare de puţin peste un metru lăţime între gherete şi bănci. Iar la fiecare gheretă era o coadă imensă. Aşadar, cei care vroiau să circule dintr-o parte în alta nu prea aveau variante. Unii au ales că meargă pe laterale, pe scările Casei de Cultură, în speranţa că vor scăpa de îmbulzeală. Dar au greşit. Pentru că arădenii care nu aveau loc între gherete şi mese au ales să privească spectacolele de pe scări. Şi nu numai. Au urcat şi pe bordurile care mărginesc scările, au intrat în părculeţul din faţa Casei de Cultură, au stat în spatele scenei, au ales orice variantă pentru a scăpa de înghesuială. Degeaba.
Putea fi un festival reuşit, ţinând cont că şi vremea a ţinut cu noi. Din păcate, unde nu-i cap, vai de picioare.
Un festival al vinului cu gust amar
Un festival al vinului cu gust amar
Cine a gândit mutarea Festivalului Vinului din Piaţa Avram Iancu a dat dovadă de o o gândire extrem de proastă. Cine a crezut că o parcare mică, precum este cea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, poate „înghiţi” mii de oameni nu a avut simţul realităţii.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!