15 parcele însumând peste 15 hectare de teren intravilan cu funcţiunea actuală agricolă (pășune) se vor transforma într-o zonă rezidențială, de servicii, comerț și logistică. Terenul este proprietatea privată a patru persoane fizice (Petru-Adrian Luca, Ana Luca, Daniel Prisăcariu, Florina-Adriana Prisăcariu) şi a două persoane juridice (SC Metric Store SRL, SC West Stop SRL).
Vecinătăţi
Suprafaţa se învecinează la vest cu autostrada A1. La sud, limita fizică este constituită de segmentul de legătură cu autostrada A1. Spre est, terenul se învecinează cu o zonă rezidențială cu caracter unifamilial/ regim redus de înălțime, cu inserții de locuințe semicolective (clădiri înșiruite) și funcțiuni complementare, dezvoltată pe structura străzilor ortogonale Viilor, Armoniei, Petuniei, Pinului etc. Limita fizică dintre terenul propus spre amenajare și zona rezidențială este reprezentată de strada Constantin Ticu Dumitrescu și strada Mihail Mărcuș. Spre nord, terenul se învecinează cu parcele cu destinații agricole și unități de producție industrială nepoluantă (Asolfinitex SRL) și parcele rezidențiale cu regim redus de înălțime.
„Localizarea terenului în proximitatea racordului cu autostrada A1 facilitează o accesare rapidă de către publicul local și regional. Propunerea tramei stradale permite conectarea facilă a terenului la autostrada A1 și DJ682 (strada Ogorului) spre sud. De asemenea se dorește continuarea străzii Constantin Ticu Dumitrescu pe terenul studiat, pentru o bună conectare la rețeaua stradală existentă din zona rezidențială” – se arată în memoriul de prezentare a investiţiei.
Locuinţe, parcuri şi servicii
Potrivit documentului citat, „din punct de vedere funcțional, terenul constituie o zonă de trecere între proximitatea rezidențială și platforma industrială Zădăreni Sud, cu tendințe de expansiune. Dezvoltarea de mici antreprize comerciale sau furnizoare de servicii complementare funcțiunilor industriale și rezidențiale existente contribuie la o dezvoltare echilibrată a zonei.”
Strategia funcțională propusă presupune divizarea terenului în următoare subunități: zonă rezidențială cu regim de înălțime redus (P+2E+M/Er), zonă de servicii și comerț (P+3E), zonă verde amenajată, căi de comunicație/ drumuri. „Propunerea de zonificare funcțională se bazează pe ideea protejării/ izolării parcelelor de locuire de loturile cu destinații de servicii și comerț” – se arată în memoriul de prezentare a investiţiei. Astfel, se va realiza un parc de 3.218 mp (lăţime de 20 metri) care va avea rolul de separare-filtru între loturile rezidențiale și parcelele cu altă destinație. Parcul se va amenaja cu dotări pentru agrement, activități sportive, mobilier urban. O altă zonă verde amenajată, în suprafaţă de 4.409 mp, este alocată spaţiului cu destinaţie de servicii şi comerţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!