Glad Varga a intrat în Consiliul Local Municipal ca reprezentant al societății civile, apoi a mers mai departe, către Parlament, pe listele PNL. A fost considerat cel mai bun reprezentant al tinerilor, pentru rezolvarea problemelor lor, dar a preluat cu responsabilitate și misiunea de a se bate pentru protejarea mediului, pentru a asigura de fapt standarde mai bune de calitate a vieții.
„Este vorba despre viitorul nostru. Eu mă bucur că tinerii sunt astăzi mai sensibili la problemele de mediu, pentru că noi vorbim, de fapt, despre calitatea vieții astăzi și de acum înainte. Am stabilit ca prioritate îmbunătățirea legislației din domeniu, pentru a preveni atacurile continue, iresponsabile, la adresa mediului înconjurător”, spune Varga. Una dintre cele mai importante inițiative legislative ale sale este cea referitoare la interzicerea exploatării masei lemnoase în parcurile naţionale. „Consider că numai o măsură fermă poate duce la diminuarea tăierilor ilegale la nivel naţional şi poate contribui la fundamentarea unor decizii similare şi în cazul celorlalte tipuri de arii naturale protejate” își susține deputatul liberal proiectul. Sunt șanse foarte mari pentru ca acesta să devină lege, deoarece Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a avizat favorabil propunerea legislativă. „Sunt optimist că va deveni lege. Cred că propunerea mea legislativă vine tocmai în sprijinul implementării politicilor europene de mediu‟, a mai spus Glad Varga.
Deputatul liberal vrea să contribuie în continuare la o legislație mai bună în domeniu și la instituții mai eficiente. Are o agendă clară cu obiective concrete.
Un proiect vizează îmbunătăţirea capacităţii administrative a Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate. „Această agenție trebuie să dispună de personal specializat, capabil să asigure protejarea patrimoniului natural şi să atragă fondurile disponibile prin Pactul Ecologic European în proiecte care să contribuie atât la conservarea naturii, cât şi la dezvoltarea comunităţilor din ariile naturale protejate”, spune Glad Varga.
Urmărește de asemenea eficientizarea activităţii Administraţiei Fondului pentru Mediu, care trebuie să îşi îndrepte programele de finanţare către soluţionarea problemelor stringente de mediu, pentru care ne aflăm în infringement.
Un proiect interesant se referă la consolidarea reţelei de monitorizare a calităţii aerului prin investiţii în staţii automate şi staţii mobile de monitorizare, dar şi achiziţionarea de echipamente care să permită survolarea zonelor în care senzorii arată depăşiri ale parametrilor, astfel încât autorităţile de control să poată interveni rapid, la sursele de poluare şi să aplice sancţiuni conform prevederilor legale în vigoare.
Pentru reducerea traficului poluant, deputatul Glad Varga este preocupat de dezvoltarea e-mobilităţii la nivel naţional, prin investiţii în staţii de încărcare coroborat cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar şi cu programe de susţinere a achiziţionării de vehicule electrice. Nu în ultimul rând, urmărește reglementarea infrastructurii verzi urbane, un factor de mediu ce nu mai poate fi neglijat şi a cărui importanţă a fost relevată cu atât mai mult în contextul pandemic din acest an.
„Ne aflăm în plină campanie electorală şi sper că pe 6 decembrie, românii vor acorda încrederea lor celor capabili să dezvolte România şi să vină în faţă cu soluţii concrete pentru îmbunătăţirea mediului şi implicit a calităţii vieţii noastre!‟, a spus Glad Varga.
Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025
Citiți principiile noastre de moderare aici!