Dacă tocmai v-ați uitat la bucătărie și v-ați dat seama că nu aveți o hotă, iată 7 motive pentru care ar trebui să luați în considerare să vă cumpărați una.
Calitatea aerului
Cea mai importantă sarcină a unei hotei este filtrarea și eliminarea poluanților atmosferici periculoși care provin din gătit. Fumul, grăsimea și aburul rămân în bucătărie, acoperind pereții și fiind inhalați de bucătar și alte persoane prezente. Funcționarea unei hote tipice poate fi descrisă în 3 pași:
- Ventilatorul sau motorul creează aspirație care atrage aerul poluat în hotă.
- Filtrele de grăsime metalice (de obicei casete cu plasă sau filtre de tip „deflector”) captează particulele de grăsime aeriene.
- Dacă hota este instalată cu o conductă exterioară (ceea ce este recomandat), aerul poluat este evacuat din casă; dacă hota este instalată în modul „fără conducte” sau „pe recirculare”, un filtru suplimentar de cărbune absoarbe mirosurile, iar apoi aerul curat este returnat în bucătărie.
Monoxid de carbon
Există un motiv pentru care majoritatea detectoarelor de monoxid de carbon sunt introduse în bucătărie sau în apropierea acesteia – echipamentele și aparatele de gătit și încălzire de uz casnic sunt principala sursă de intoxicație cu monoxid de carbon.
Fără ventilație adecvată, monoxidul de carbon poate provoca simptome asemănătoare gripei, în cazul expunerii pe termen scurt și dificultăți de respirație sau chiar deces, cu expunere pe termen lung. Orice locuință ar trebui să aibă detectoare de monoxid de carbon, dar acestea vă avertizează doar că există o problemă – o hota incorporabila sau independentă ajută, de fapt, la prevenirea problemei.
Excesul de căldură
Există un motiv în spatele vechei zicale: „dacă nu poți suporta căldura, ieși din bucătărie”. Gătitul produce multă căldură, precum și fum și abur. Hotele vă protejează pe dvs. și bucătăria, prin răcirea întregii zone.
Protecția sănătății
Acționând ca un filtru, curățând poluanți iritanți, periculoși și chiar mortali, hotele îi protejează pe toți cei din gospodărie. Fără o hota, toată lumea din bucătărie și din camerele din jur ar fi supusă iritării ochilor, nasului și gâtului, leziunilor pulmonare și potențialelor intoxicații. Hota vă oferă mai multe beneficii de siguranță decât aproape orice alt aparat din bucătărie.
Gătit în confort
Datorită mirosurilor, aburului și a fumului, gătitul poate fi destul de incomod. Hotele reduc semnificativ acești factori, astfel încât gătitul nu trebuie să fie o sarcină dificilă. A fi confortabil în bucătărie face gătitul mult mai plăcut.
Iluminare suplimentară
Poziția unei hote încorporabile vă oferă o lumină optimă pentru gătit, iluminând cea mai importantă parte – aragazul. Caracteristica de iluminare a unei hote variază de la model la model, astfel încât să puteți alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Unele hote de înaltă calitate oferă o serie de efecte de iluminare, atât pentru un scop estetic, cât și practic.
Dacă doriți să impresionați cu adevărat, producătorii de hote de ultimă generație oferă unele dintre cele mai avansate modele din lume, care au efecte de iluminare creative, afișaje LCD încorporate, panouri de control optice tactile și alte tehnologii de ultimă generație.
O bucătărie curată
Când curățați zonele greu accesibile din bucătărie, în spatele aragazului sau deasupra dulapurilor, veți găsi adesea un strat lipicios acoperit cu praf. Acesta este cauzat de grăsimea și excesul de umiditate din aer de la gătitul fără hotă.
Prin îndepărtarea grăsimii și a umezelii, hotele reduc timpul pe care îl petreceți curățând bucătăria. Unele modele au chiar și cronometre, oferindu-vă încă 10-15 minute de ventilație după gătit.
Ca un beneficiu suplimentar, îndepărtarea grăsimii și a umezelii ajută la prevenirea creșterii bacteriilor și a mucegaiului, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele care suferă de alergii sau alte probleme respiratorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!