UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA Comuna Semlac, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Modernizare,reabilitare,dotare si extindere scoala generala nr 648 din comuna Semlac”, cod MySMIS 122581, finanțat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale,Prioritatea de investiţii 10.1 ,,Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare’’, Obiectivul Specific Obiectivul Specific 10.1 ,, Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului’’.
Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar.
Proiectul va fi derulat în comuna Semlac,str. Principala nr. 656,judetul Arad, în perioada 27.08.2020 și data 31.01.2022 şi are o valoare totală eligibila de 2.799.276,74 lei, din care:
– finanțarea nerambursabilă din FEDR este de 2.336.165,86 lei;
– finanțarea nerambursabilă din bugetul național este de 357.295,96 lei;
– cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 54.968,6 lei.
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului
Proiectul vizeaza modernizarea, reabilitarea, dotarea si extinderea scolii gimnaziale nr 648 din comuna Semlac, in vederea cresterii accesului, calitatii si a atractivitatii educatiei, contribuind la cresterea ratei de participare la diferite niveluri de eductie, la reducerea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii, la o rata mai mare de absolvire a invatamantului obligatoriu si la cresterea ratei de tranzitie spre niveluri superioare de educatie.
Investitia in infrastructura educationala va contribui la asigurarea accesului copiilor din mediul rural (comuna Semlac), la un mediu de invatare adecvat, sprjinind dezvoltarea personala, coeziunea sociala si dezvoltarea sustenabila. Prin implementarea proiectului, se estimeaza ca un numar de cca 436 de elevi, inscrisi in anul scolar 2018-2019, dintre care 192 de copii provin din medii defavorizate (44% din copii inscrisi provin din medii defavorizate), vor beneficia de o cladire moderna, oferind astfel un invatamant de calitate.Accesul copiilor la o baza materiala adecvata, prin modernizarea si reabilitarea cladirii, dotarea si extinderea spatiului educational, va conduce la descurajarea absenteismului si cresterea ratei de absolvire.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si învatamântului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului.
Prin implementarea proiectului, un numar de cca 192 de copii din clasele I-VIII, apartinand unor medii defavorizate (copii de etnie roma si cu venituri mici) vor invata in clase dotate la standarde de calitate superioara.Prin implementarea unui sistem integrat (modernizarea infrastructurii educationale-activitati finantate prin proiect, precum si dotari aferente unui invatamant de calitate precum si masuri de sprijinire a elevilor cu rezultate slabe la invatatura), se preconizeaza cresterea rezultatelor la invatatura, in special pentru elevii claselor a VIII-a si cresterea participarii la activitatile educationale a copiilor din clasele I-VIIII.
2. Imbunatatirea infrastructurii unei unitati de invatamant preuniversitar, scoala gimnaziala nr 648 Semlac, ca urmare a unor activitati de modernizare, reabilitare dotare si extindere. Se estimeaza ca la sfarsitul proiectului, un numar de cca 436 de elevi (clase pregatitoare, primare si gimnaziale) din care 192 provenind din medii defavorizate, vor beneficia de o unitate de invatamant modernizata la standarde europene de calitate.
Informaţii suplimentare se pot obţine la: dl. Adrian Condur-administrator public, Tel: 0746.222.859, E-mail: primaria@semlac.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!