Indiferent daca va considerati sau nu o persoana religioasa, in momentul in care o fiinta apropiata dumneavoastra decedeaza, trebuie sa respectati anumite traditii care tin de ritualul crestinesc de inmormantare.
O firma profesionista de pompe funebre cunoaste mai bine decat oricine aceste aspecte si va tine cont de ele in momentul organizarii unei astfel de procesiuni.
In cele ce urmeaza, firma de pompe funebre Casa Bucur din Capitala, al carei site poate fi accesat la adresa funerarii-bucuresti.ro, raspunde unora dintre cele mai frecvente intrebari ale clientilor, referitoare la anumite datini care trebuie respectate inainte de inhumarea sau incinerarea propriu-zisa.
Iata, in continuare, raspunsurile oferite de aceasta firma completa de servicii funerare, care “acopera” intreg teritoriul Capitalei, dar si judetul Ilfov, cu un program non-stop.
De ce se scalda trupul raposatului si apoi este imbracat in haine curate?
Trupurile neinsufletite sunt spalate in semn de curatire, cu apa curata, care aduce aminte de taina botezului, pentru a arata ca acestia au dus o viata conform invatamintelor crestine. Apoi, conform I Cor. 15, 42-44, cei decedati sunt imbracati in haine noi, curate, simbolizand “vesmantul cel nou al nestricaciunii”.
Aici, trebuie facuta o mentiune importanta: din punct de vedere igienico-sanitar, o casa de pompe funebre va realiza imbalsamarea si tanatopraxia, in vederea conservarii trupului neinsufletit pentru o perioada mai indelungata.
De ce se pune o icoana sau o cruce pe pieptul raposatului, dupa ce este asezat in sicriu?
Dupa ce reprezentantii firmei de pompe funebre asaza trupul neinsufletit in sicriu, membrii familiei sunt invitati sa puna o icoana sau o cruce pe pieptul raposatului sau in mainile acestuia.
Motivul este, de asemenea, unul simbolic: acela de a arata ca persoana respectiva “si-a dat duhul intru Hristos si i s-a incredintat la moarte”, iar crucea reprezinta un “scut impotriva ingerilor rai, care cauta sa ia sufletele mortilor”.
De ce slujba de inmormantare are loc la biserica si nu la cimitir, unde decedatul va fi inhumat?
Angajatii explica faptul ca, in timpul ceremoniei de la biserica, raposatul se va afla pentru ultima oara in centrul parohiei pe care a slujit-o intreaga viata, drept bun crestin.
Prin urmare, acesta nu isi va lua ramas bun numai de la rudele si prietenii ramasi in viata, ci si de la locasul sfant in care, probabil, a trait unele dintre cele mai importante momente din viata: botezul, cununia, impartasania etc.
Cate tipuri de slujbe de inmormantare exista?
Conform specialistilor in pompe funebre, exista patru tipuri distincte de slujbe de inmormantare: pentru credinciosii laici sau mireni in varsta, pentru pruncii si copiii pana in 7 ani, pentru diaconi si preotii de mir, respectiv pentru calugari si arhierei.
De ce se canta Vesnica Pomenire, atat la sfarsitul slujbei de inhumare, cat si la asezarea sicriului in mormant si la parastase?
Prin aceasta, credinciosii se roaga lui Dumnezeu ca El sa isi aduca mereu aminte de cel raposat si, totodata, cei vii pastreaza o amintire neintrerupta a celui trecut in nefiinta, se roaga pentru el si il pomenesc continuu.
Articol realizat de iAgency.ro
Trimite articolul
XNu credeam că voi comenta o reclamă, dar de ce nu!!! :)))) Despre incinerare nu spuneți nimic?Pt.cei cu o inteligență peste medie ,care pun la îndoială o carte scrisă de oameni care nu cuprinde nici 10%din istoria și evoluția omului pe Pâmant,ce oferte aveți la incinerare? Cenușa poate fi depozitată și într-un vas pictat cu teme creștine, așa în ciudă sau e imoral!?Sau mie îmi mai pasă după ce mor ,de ce fac ceilalți cu mine?De ce costă și până la 10.000 de euro un transport mortuar din Europa, când motorina s-a ieftinit?!