Oricat de reusita sau nereusita ti-ar fi fost ziua, acesta te va astepta mereu dornic de actiune. Materialele si compozitia din care este alcatuit ii vor permite sa iti suporte nervii, domolindu-i, dar si sa te ispiteasca la o sesiune serioasa de antrenament sau de relaxare, prin joaca. Achizitionarea sacilor de box a devenit un trend in ultimii ani, asta si datorita beneficiilor fantastice asupra psihicului si fizicului. Oricat de obosit ai fi, tot te tenteaza sa il lovesti de cateva ori si sa intri in jocul sau.
Alege-ti sacul de box potrivit nivelului tau de pregatire
Daca tintesti spre un nivel mai profesionist, ar fi recomandat sa investesti intr-un sac de box din poliuretan sau din piele. Daca nivelul tau este, insa, unul de amator si nu detii o experienta foarte bogata in acest tip de antrenament, poti opta pentru un sac din material textil, mai usor si cu o densitate mai redusa. Loviturile nu iti vor deranja incheieturile si nu iti vor crea disconfort la nivelul mainilor.
Sacul din poliuretan este ideal daca esti deja familiarizat cu antrenamentele regulate sau daca practici un sport de contact. Densitatea medie a materialului din compozitie te va ajuta sa iti perfectionezi loviturile sau sa inveti cum sa lovesti corect, fara a resimti foarte dur socul la impact. Pentru un nivel intermediar de pregatire, aceasta varianta ar fi optima.
In cazul in care esti deja un maestru al acestui sport si cam stii cum sa lovesti, fara sa te ranesti, atunci un sac de box din piele ar fi perfect pentru tine. Aceste modele sunt destinate antrenamentelor intense, cu grad de dificultate ridicat, la care se prind in hora in special sportivii profesionisti. Umplutura este alcatuita din materiale dure, cu o densitate mare, ceea ce ii face sa fie cu mult mai grei decat celelalte tipuri prezentate.
Sac clasic, para sau cu suport?
Te-ai hotarat din ce material ai vrea sa fie sacul tau de box? Perfect! Acum, gandeste-te unde ai vrea sa il amplasezi. Sa fie suspendat, agatat de tavan sau fixat pe podea, prin intermediul unui suport? In functie si de spatiul de care dispui, poti alege una dintre aceste doua variante. De asemenea, va trebui sa tii cont si de dimensiunile si greutatea acestuia. Daca vizezi un antrenament de kickboxing sau alte sporturi de contact, in care sunt permise si loviturile cu picioarele, atunci opteaza pentru un sac cu o lungime de 120 de centimetri.
Forma unui sac de box are si ea o importanta decisiva in diferitele tipuri de antrenament. Astfel, in cazul in care vrei sa iti dezvolti viteza de reactie, utilizeaza un sac tip para. Este extrem de popular printre iubitorii acestui sport, iar stocurile se epuizeaza rapid. Sacul cu suport este potrivit atat pentru boxul traditional, cat si pentru fitness, fiind perfect pentru exersarea loviturilor cu piciorul si pumnii.
Achizitioneaza un sac de box si tonifiaza-ti corpul. Imbunatateste-ti viteza de reactie si tehnicile de lovire, cu ajutorul acestui echipament deosebit de indragit de sportivi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!