“Oferim clientilor si partenerilor nostri calitate la nivel de excelenta in industria de procesare a carnii din Romania, iar astazi suntem unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve din tara, cu un portofoliu format din doua branduri: Vascar si Moldova in Bucate”, explica Vlad Ciuburciu, Directorul General al companiei.
Vascar a fost fondata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, iar dupa Revolutie a primit denumirea actuala, a fost privatizata si a lansat gama completa premium Moldova in Bucate si gama Alege natural, fara E-uri, din ingrediente 100% naturale.
“Suntem responsabili fata de consumatori si de aceea investim in cele mai performante tehnologii de preparare a carnii. Stim foarte bine ca nu putem excela daca nu exista pasiune, pentru ca secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet”, declara Ciuburciu (Vascar).
Tocmai de aceea, in continuare iti prezentam trei retete delicioase ce includ produse din carne de la Vascar.
Piept de pui umplut cu salam Victoria si mozarella, in sos de rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri din piept de pui, salam Victoria de la Moldova in Bucate (160 de grame), branza mozarella razuita (300 de grame) + rosii cubulete, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper;
Mod de preparare: Usturoiul si ceapa se soteaza, dupa care se adauga rosiile, sarea si patrunjelul. Bucatile de piept de pui se asaza intr-o tava, peste jumatate din sosul preparat, adaugandu-se salamul (Vascar) si mozarella. Preparatul se face rulouri, se adauga restul sosului si se lasa 45 de minute la cuptor (170 de grade Celsius), adaugand mai multa branza la jumatatea intervalului;
Paste rigatoni in sos din sunculita taraneasca si rosii coapte
Ingrediente: paste rigatoni (500 de grame), sunculita taraneasca de la Moldova in Bucate (400 de grame), mazare proaspata (250 de grame), smantana dulce (1-2 cani), parmezan razuit (100 de grame) + ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, piper;
Mod de preparare: Sunculita se rumeneste si se toaca in cubulete, in timp ce ceapa se soteaza separat, in ulei de masline, adaugand mazare si apa. Dupa ce pastele fierb separat, soteul de ceapa si mazare trebuie adaugat peste sunculita, alaturi de smantana. Dupa ce amestecul fierbe cateva minute, se adauga pastele fierte si parmezanul razuit;
Salata calda cu carnati Bucovineni si cartofi noi
Ingrediente: 2 carnati Bucovineni de la Moldova in Bucate, cartofi noi (750 de grame), 4 oua fierte tari, baby spanac (200 de grame) + ceapa, sirop de rodii, otet de mere, ulei de masline, sare, piper;
Mod de preparare: In timp ce cartofii fierb, ceapa si carnatii (Vascar) se soteaza separat, dupa care cele trei ingrediente se amesteca, rumenind suplimentar legumele. Uleiul de masline, otetul de mere si siropul de rodii se amesteca, iar dressing-ul rezultat se adauga carnatilor si cartofilor. Dupa ce se adauga frunzele de spanac si se amesteca, salata se va orna cu ouale fierte, taiate in sferturi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!