Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Arad, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Arad
Contract de finanțare: 5094/19.02.2020
Obiectivul general al proiectului: Scopul principal al investiției constă în îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate din municipiul Arad, respectiv zona str. Tarafului din Cartierul Sânnicolau Mic. Activitățile din cadrul proiectului vor duce la îmbunătățirea aspectelor de natura sociala, de formare educaționala și plasare a forței de muncă, precum creșterea calității vieții membrilor comunității marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin capacitarea grupului țintă cu competențe necesare atât pentru ocuparea unui loc de munca, cât si pentru a se cunoaște, a acționa, a se dezvolta pe sine și a fi membru activ al societății.
Pentru desfășurarea activităților, prin proiect se propune construirea unui Centru multifuncțional pentru persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala care va cuprinde:
– Centru de zi pentru copii
– Centru comunitar de servicii integrate pentru adulți.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Asigurarea accesului la centrul multifuncțional a populației care trăiește în zona marginalizată Tarafului
2. Amenajare spațiu deschis aferent centrului multifuncțional
3. Construire centru multifuncțional pentru persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.
Valoarea totală a contractului de finanțare: 5.773.897,17 lei
Valoarea finanțării nerambursabile a contractului de finanțare: 5.071.015,87 lei
Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 4.398.330,10 lei
Data semnării contractului de finanțare: 19.02.2020.
Data finalizării proiectului: 30.04.2023
Rezultatele obținute în urma implementării proiectului:
1. Populația care trăiește în zonele cu intervenții în regenerarea fizică, economică și socială a comunităților marginalizate din municipii reședință de județ/nr. persoane: 1.006 locuitori.
2. Spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 1.201,00 mp, din care suprafață spații verzi 951 mp, suprafață alei/platformei 250 mp.
3. Clădiri publice sau comerciale construite sau renovate în zonele urbane: 270 mp.
Impactul proiectului la nivel local constă în îmbunătățirea aspectelor de natură socială, de formare educațională și plasare a forței de muncă, precum creșterea calității vieții membrilor comunității marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin capacitarea grupului țintă cu competențe necesare atât pentru ocuparea unui loc de muncă, cât și pentru a se cunoaște, a acționa, a se dezvolta pe sine și a fi membru activ al societății. Un alt beneficiu al construcției și funcționării acestui centru este facilitarea integrării socio-economice a comunității marginalizate din zona Tarafului, cartierul Sânnicolau Mic. Pe termen lung, proiectul va produce efecte pozitive, ca urmare a adaptării activităților atât la specificul grupului țintă, cât și la specificul local al abordării integrate a nevoilor membrilor săi.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” Prioritatea de investiții 4.3 – ”Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică şi socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane şi rurale”, Operațiunea – Îmbunătățirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!