Părinții au căutat mereu soluții care să le ușureze această sarcină și, alături de ei, se pare că o contribuție importantă au avut-o și bunicii. Un bunic celebru pentru inovația lui este Victor Mills, inginerul de la Procter & Gamble Co., care în 1950 a revoluționat îngrijirea bebelușilor prin inventarea primului scutec de unică folosință. El a testat produsul cu ajutorul nepoților săi și, în 1961, se lansează pe piață produsul numit Pampers. Numele „pampers” vine de la verbul „to pamper”, care înseamnă a mângâia, a răsfăța și a fost ales pentru a pune în evidență calitățile acestui nou scutec. Inițial acesta era fixat cu un ac de siguranță la care s-a renunțat în 1970, când a fost înlocuit cu bandă adezivă, pentru a ușura utilizarea și a spori protecția.
Îmbunătățirea scutecelor de unică folosință a continuat, utilizarea lor pe scară largă fiind posibilă deoarece erau ușor de achiziționat și folosit, astfel încât numele pampers și-a lărgit înțelesul, de multe ori fiind utilizat ca sinonim pentru scutec de unică folosință. După modelul creat de Procter & Gambler au urmat alte firme care au lansat pe piață diferite tipuri de scutece de unică folosință, pornind de la ceastă idee, de aceea în prezent părinții trebuie să se descurce să aleagă dintr-o mare varietate de modele, ce este mai potrivit pentru copilul lor.
Cum alegi un pampers potrivit?
În primul rând este vorba despre cum alegi un scutec de unică folosință potrivit nu pampers, pentru că acesta poate fi de la una din multele firme producătoare, cum ar fi: Pampers, Huggies, Puffies, Happy, Chicco, Sleepy, Bambo Nature și lista poate continua.
Mărimea este primul criteriu pe care îl poți lua în calcul, deoarece este foarte important ca bebelușul să aibă un scutec potrivit. Dacă scutecul este prea mare acesta nu va reține umezeala cum trebuie, dacă acesta este prea mic va afecta pielea fină a copilului. În magazinele de profil găsești produse de diferite mărimi, notate de la 1 la7, și pentru nou născuți, o categorie aparte din care vei putea beneficia și de scutece pentru prematuri, dacă este cazul. Tot la acest aspect trebuie să ții cont de greutatea și vârsta copilului, informații pe care le găsești cu ușurință chiar pe ambalajul produselor.
Sistemul de închidere al scutecelor este un alt criteriu pe care să îl iei în calcul. În prima parte a vieții copilul stă mult timp pe spate și are mișcări limitate, de aceea are nevoie de un pampers cu închidere laterală, pe care îl poți ajusta ușor din ariciul de prindere. Când piticul începe să se rostogolească, să pornească de-a bușilea sau să meargă, îi poți cumpăra scutecul tip chiloțel, care îți ușurează munca și îi dă libertate de mișcare.
Materialul și compoziția scutecului sunt foarte importante, pentru unii părinți aflându-se chiar pe primul loc. Când ești la magazin poate nu ai timp să citești cu atenție ce scrie pe ambalajul fiecărui produs. Te poți informa înainte, în mediul on-line, deoarece poți face acest lucru când ai timp disponibil și poți merge la cumpărături, știind exact de ce ai nevoie. De oriunde cumperi scutece, e bine să știi că majoritatea sunt confecționate din celuloză și conțin în interior benzi super absorbante, care transformă lichidul în gel. Mai au componente din diferite materiale sintetice (fibre tehnice) care au fost testate pentru siguranța și confortul bebelușilor. În prezent poți opta și pentru scutece 100% biodegradabile, care au însă un preț mai mare.
Fii atent la termenul de valabilitate, deoarece mulți părinți nu știu că aceste scutece pot fi expirate și își pierd eficacitatea sau pot provoca iritații pe pielea sensibilă a bebelușilor.
Alegerea scutecului de unică folosință pentru bebeluș poate părea dificilă la început, dar poți cumpăra inițial pachete mici, pe care le vei testa și, ținând cont de particularitățile micuțului tău, vei putea opta pentru cel mai bun pampers, care să corespundă criteriilor personale.
Trimite articolul
XCum sa alegi un SCUTECE potrivit pentru copilul tau.Asa ar fi trebuit sa fie titlul articolului.Si de aici se vede cum Jurnalistul Romanesc distruge limba romana!Oare nimeni nu se autosesizeaza din Guvern si Parlament?De ce nu se aplica nici o amenda la ….Stricarea limbii romane.la TVR care e plina de jurnalisti,este o emisiune,Sa Vorbim Corect!Insa in Comentariile lor,jurnalistii folosesc cuvinte ca,Weekend,Job,Focusat si multe altele!Chiar pe nimeni nu intereseaza limba romana?Se pare ca nici pe profesorii de limba romana din Scoli nu ii intereseaza asa ceva!Nu e bine!