ADVERTORIAL. Acesta poate fi fix, înclinat, rotativ și îl vei găsi în diverse dimensiuni. Suporturile pentru televizor îți vor permite să privești confortabil din orice punct la televizor. Acestea se fixează pe perete cu ajutorul unor fișe de perete și sunt ușor de instalat.
3 lucruri de care să ții cont în alegerea unui suport TV
1. Determină greutatea televizorului și materialul peretelui pentru a alege sistemul de fixare a suportului TV.
2. Evaluează nevoile de orientare ale televizorului și alege un suport fix, pivotant și/sau înclinat, în funcție de necesități.
3. Ia în considerare dimensiunile televizorului pentru a adapta suportul la acesta.
Diferite tipuri de suporturi TV
– Suport TV fix
Acesta este cel mai simplu și mai economic model și este foarte ușor de instalat. Este echipat cu o placă pe spate pentru a-l fixa pe perete și cârlige pentru a-l fixa pe televizor. Este un suport TV foarte popular datorită dimensiunilor sale reduse. Alegerea locației este importantă, deoarece ecranul este orientat într-o singură direcție.
– Suport TV cu șină
Acest suport pentru TV este similar cu o grilă mare în care ecranul plat este plasat și fixat pe perete. Acesta reduce semnificativ spațiul dintre ecran și perete. Ocupă destul de mult spațiu, dar poate fi montat și pe pereți despărțitori din gips-carton. În funcție de model, suportul TV cu șină poate fi înclinabil.
– Suport TV înclinabil și pivotant
Acest suport TV poate înclina și pivota televizorul în funcție de unghiul de vizualizare dorit și datorită unui braț articulat. Placa sa de montare pe perete are dimensiuni variabile, iar lungimea brațului poate fi mai mare sau mai mică. Acest tip de suport este potrivit pentru toate tipurile de televizoare.
Suport TV: principalele caracteristici
Pentru a alege cel mai potrivit suport, trebuie să verifici următoarele:
– compatibilitatea dintre suport și ecran trebuie să se bazeze pe măsura VESA, o măsură standard care indică distanța verticală și orizontală dintre cele patru găuri de pe spatele ecranului. VESA (Video Electronics Standards Association) este o denumire de dimensiune universală utilizată de majoritatea producătorilor de televizoare și suporturi pentru televizoare.
– dimensiunea ecranului exprimată în inci sau cm, deoarece dimensiunea suportului trebuie să corespundă cu dimensiunea ecranului. Dimensiunea ecranului televizorului determină suportul pentru televizor pe care ar trebui să îl cumperi. Dacă nu cunoști dimensiunea televizorului tău, aceasta este indicată pe spate, inclusă în numărul modelului. De asemenea, poți măsura singur dimensiunea, în diagonală, fără a include rama acestuia.
– greutatea televizorului, deoarece suportul ales trebuie să poată susține greutatea ecranului
– distanța dintre perete și ecran, pentru a evita ieșirea mai mult decât este necesar și dezordinea de cabluri din spatele ecranului
Unele suporturi TV au rafturi pentru a putea instala un terminal de recepție, cum ar fi un adaptor TDT, un decodor de canale private etc. Structura lor facilitează conectarea elementelor (cablu coaxial, cablu satelit) care leagă televizorul de echipamentul de recepție (antenă sau parabolică).
Alegerea suportului TV în funcție de tipul de perete
Factorul decisiv este suprafața plăcii care fixează suportul pe perete și greutatea televizorului. Pe materiale goale, cum ar fi cărămida sau tencuiala, trebuie utilizate suporturi TV cu plăci de fixare mari, pentru a asigura spațiu între punctele de ancorare, în caz contrar materialul putând fi deteriorat (greutate maximă de 30 kg pentru plăci din gips-carton cu o distanță de cel puțin 40 cm).
Nu există restricții pentru instalarea pe suprafețe solide sau pline, se poate utiliza orice tip de suport TV.
Indiferent de materialul peretelui, este esențial să alegi fișele de perete potrivite (fișe de dilatare metalice – molly -, fixare chimică, fișe pentru materiale solide) și să ții cont de amplasarea suportului și de greutatea televizorului. Instalarea în sine este simplă și constă în găurirea peretelui în diferite puncte, cu ajutorul unui burghiu adaptat materialului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!