Ideal ar fi să faci asta lunar, pentru că astfel vei câștiga timp prețios și nu va trebui să insiști foarte mult în anumite zone în care stau alimente care s-au scurs. În cele de mai jos te ajutăm să faci asta într-un mod corect:
- Pentru a începe, bineînțeles, trebuie să scoți toată mâncarea din frigider dar nu inainte de a-l scoate din priza. Pune alimentele pe o masă, iar pe cele mai perisabile (lactatele, ouăle și carnea) pune-le într-o ladă frigorifică asemănătoare cu cea pe care o iei în vacanță, în care să pui câteva pastile de răcire („pinguini“). Ține la îndemână un sac de gunoi pentru a arunca ce consideri că nu mai arată bine sau a depășit termenul de garanție și neapărat să te asiguri că ai chiuveta goală pentru a pune provizoriu alimentele care s-au scurs.
- Oțetul este cel mai bun aliat în curățarea frigiderului, care, pe lângă faptul că te ajută să scapi de grăsime și bacterii datorită acizilor, este și un „detergent“ prietenos cu alimentele. Nu uita să iei unul când mergi la cumpărături. Diluează-l cu puțină apă și fă asta într-o sticlă cu pompiță ca să-ți fie mai ușor. Pregătește și doi bureți de vase, o lavetă umedă și câteva din microfibră.
- Curăță cu atenție raft cu raft, pornind din partea de sus. Suporturile din sticlă le poți spăla la chiuvetă, cu apă caldă (nu fierbinte, pentru că le-ar putea sparge) și detergent de vase pe care să-l clătești foarte bine și le poți usca cu un prosop din hârtie. Pentru colțurile dificile poți să apelezi la bețișoare de urechi sau scobitori.
- Nu uita să pui sub apă caldă, chiar sub jet, sticlele și borcanele care sunt lipicioase sau au cruste pe ele. Altfel e ca și cum ai muncit degeaba și nu-ți dorești asta. Dacă e posibil, fă asta și cu restul produselor care aparent par în regulă. Usucă-le bine și pregătește-le să le așezi pe rafturi.
- După ce te-ai ocupat de interior, nu neglija nici exteriorul. Scoate toți magneții și ce mai ai de acest tip și cu aceeași soluție pulverizează pe colțuri, pe partea cauciucată, unde se închide frigiderul, și neapărat pe mânere.
- Nu în ultimul rând, ocupă-te și de condensator care se află în spatele frigiderului, asta dacă ai acces ușor la el. Și acesta ar trebui aspirat de praf și apoi să te folosești și de o cârpă, altfel, în timp, îl poate bloca și poate genera un consum mai mare de curent, nu mai vorbim de scurtarea duratei de viață.
Trimite articolul
Xcam multe pretentii,vreti cv bani in schimb?asa sa va futa dzo,ok?nesatulilor.