Electricitatea este o parte esențială, motiv pentru care veți avea nevoie de un plan electric complet și bine organizat. Trebuie să țineți cont de nevoia energetică zilnică, planificarea prizelor și întrerupătoarelor în locuri confortabile, precum și un sistem potrivit cu electrocasnicele moderne din prezent.
Țineți cont de nevoile energetice
Atunci când planificați instalația electrică a noii case, este important să determinați cantitatea de energie folosită. Sarcina trebuie să fie suficientă pentru a face față nevoilor zilnice ale întregii familii. Enumerați dispozitivele electronice, electrocasnicele, corpurile de iluminat, prizele. În funcție de acestea, un electrician profesionist va putea stabili tipul adecvat și calibrul cablajelor folosite.
Planificați locațiile prizelor electrice, sistemelor de iluminat și întrerupătoarelor
Locația prizelor electrice trebuie stabilită de la bun început. În funcție de fiecare cameră, stabiliți amplasarea și numărul lor. Planificarea prizelor din timp, va ușura munca electricianului, asigurând circuitul și cablurile adecvate tensiunii electrice.
Dacă nu stabiliți din timp acest lucru, veți beneficia de prize amplasate incomod sau un număr redus de prize per cameră. Acest lucru va favoriza utilizarea prelungitoarelor, ceea ce poate fi uneori incomod, dar și periculos din punct de vedere electric.
În zona de bucătărie, pentru aparatele electrocasnice de putere mare, cel mai probabil veți avea nevoie de prize dedicate, conectate direct la panoul electric. Discutați cu electricianul aceste lucruri, pentru a evita situațiile neplăcute în momentul amenajării locuinței.
În ceea ce privește sistemul de iluminat, asigurați-vă că montați suficiente corpuri, pentru a realiza un iluminat adecvat. Corpurile pentru tavan, de perete, iluminat exterior, alături de întrerupătoarele accesate facil, necesită atenție încă de la începutul planificării.
Asigurați o întreținere ușoară
Înainte de a începe realizarea sistemului electric, planificați-l în așa fel, încât întreținerea viitoare să fie facilă. Notarea și delimitarea circuitelor electrice din fiecare perete, pe un plan electric, îi va ajuta pe alți electricieni în viitor, să rezolve problemele instalațiilor cu probleme, fără să deterioreze pereții.
Luați în considerare confortul și securitatea electrică
Avantajul construirii unei noi case, permite planificarea instalației electrice după bunul plac. Stabiliți nevoile personale legate de electricitate, care vă fac viața mai ușoară și mai convenabilă. Spre exemplu, puteți amplasa prize în exterior, în zona terasei, subsolului sau a mansardei. De asemenea, amplasarea întrerupătoarelor în mod strategic, astfel încât să nu trebuiască să traversați mai multe camere întunecate, este necesară.
Siguranța membrilor familiei contează, așadar în zonele cu umiditate, precum baia și bucătăria, planificați amplasarea prizelor departe de zonele cu apă. Capacele speciale pentru prize sau modelele cu protecție pentru copii, pot fi de ajutor dacă aveți copii mici în familie.
Beneficiile instalării sistemului electric cu ajutorul unui profesionist
Un plan electric vă asigură un sistem funcțional, sigur și eficient. Cu ajutorul unui electrician profesionist, veți evita situațiile periculoase ce pot apărea în urma unui sistem electric realizat incorect. Totodată, veți economisi finanțe, realizând un sistem potrivit nevoilor energetice personale.
Prin intermediul platformei Wilio, veți putea găsi electricieni cu experiență, care să vă ajute în realizarea instalației electrice pentru noua casă de familie. Tot ce aveți de făcut, este să introduceți o cerere pentru instalator electric pret. Veți primi mai multe oferte de la profesioniști. În funcție de recenzii și buget, veți putea alege specialistul potrivit nevoilor dumneavoastră.
În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de proiect și necesarul de prize, întrerupătoare și corpuri de iluminat montate. Prețurile variază între 1 050 Lei/bucată și 2 100 Lei/bucată priză sau întrerupător. Pentru montarea unui panou electric, prețurile percepute se situează în jurul sumei de 420 lei, pentru o hotă 1300 lei. Însă acestea sunt doar orientative, costurile finale fiind decise în urma planificării exacte a sistemului de instalații electrice.
Odată ce pereții casei sunt ridicați, poate fi mai dificil să recablați sau să adăugați prize și sisteme de iluminat. Electricianul vă ajută să economisiți timp, bani și deranj inutil.
Trimite articolul
X“Prețurile variază între 1 050 Lei/bucată și 2 100 Lei/bucată priză sau întrerupător.” Serios??? Voi verificati ce scrieti?
-
Asa scrie pe site din link-ul din articol. Sunt prostii. In Arad daca chemi un electrozugrav, ala iti ia 10 lei pt inlocuit o priza. Daca chemi un electrician calificat dar neautorizat si care lucreaza pe negru, ala iti ia in jur de 30 lei pentru priza. Daca chemi un electrician autorizat ala cu factura iti cere 50 lei. Desigur ca la aceste preturi mai poti adauga si deplasarea. Unii zic ca iau pentru manopera 30% din pretul produsului… Dar atunci daca ai cumparat prize de 10 lei bucata, inseamna ca ia pentru manopera doar 3 lei / bucata…