Aceste caracteristici îi fac să fie o opțiune excelentă pentru a fi incluși în dieta noastră zilnică, dar există mai multe lucruri pe care ar trebui să le știți despre creveți și pe care vi le vom spune mai jos.
Pe lângă faptul că conține Omega 3, acest crustaceu este bogat în vitamine, cum ar fi:
– B3, cunoscută și sub numele de Niacina, este responsabilă pentru menținerea bunei stări a pielii, funcționarea sistemului nervos, obținerea de energie, îmbunătățește sistemul circulator, favorizează producerea de hormoni sexuali, contribuie la creștere și stabilizează glicemia.
– Vitamina B9, sau acidul folic, și vitamina B12, care sunt necesare pentru formarea globulelor roșii, ajută la formarea acizilor nucleici (ADN și ARN) care transportă informația genetică către celule.
– De asemenea, sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic care ajută la prevenirea bolilor canceroase.
Acum că știm toate aceste beneficii ale creveților, să aflăm cum se gătesc creveții cu usturoi, o reteta creveti simplă și rapidă, din Spania.
Ingrediente:
– 1 kg de creveți, congelați sau proaspeți
– 6 căței de usturoi
– 200 ml. de ulei de măsline extravirgin
– o legătură de pătrunjel proaspăt
– 1 ardei cayenne sau ardei iute uscat, mare și fără semințe
– sare fină (după gust)
Se servește, dacă este posibil, cu pâine de casă.
Acești creveți cu usturoi au de toate, este o rețetă spaniolă foarte ușoară, foarte gustoasă și am putea spune chiar ieftină, deoarece prețul creveților congelați în supermarket este mai mult decât acceptabil. Gustul de usturoi sporește gustul acestor fructe de mare și lasă un sos în care poți și ar trebui să înmoi pâinea la nesfârșit.
Mai mult, îi puteți găti pe loc, deoarece acest fel de mâncare este gata în mai puțin de 10 minute. Bineînțeles, secretul este calitatea creveților pe care îi veți folosi, pot fi proaspeți sau congelați. Deși, dacă sunt congelați, este recomandat să îi dezghețați cu o zi înainte în frigider.
După cum veți vedea, procesul este foarte simplu, trebuie doar să decojiți usturoiul și creveții și cu câteva sfaturi, veți reuși fără îndoială. Vă recomandăm și un ulei de măsline extravirgin bun, usturoiul să fie bine rumenit, dar nu ars (important), iar acea notă picantă și crocantă în același timp va face ca acești creveți cu usturoi să arate delicios, cu un sos care concentrează aromele fructelor de mare și ale usturoiului, o combinație excelentă.
O tapa tradițională în multe baruri din Spania, care se află la același nivel cu caracatița á feira sau cu celebra omletă cu cartofi (tortilla de patatas). Află cum să faci creveți cu usturoi în 10 minute! Tapas de calitate la domiciliu.
Avem două opțiuni, așa cum am menționat deja, dacă creveții sunt proaspeți sau congelați.
– Dacă creveții sunt proaspeți, îndepărtați capul și coada. Dacă sunt deja decojiți, acest pas nu este necesar.
– Puneți creveții într-un castron și spălați-i pentru a îndepărta orice impuritate. Se usucă cu o cârpă de bumbac sau cu hârtie absorbantă.
Opțiune dacă sunt creveți congelați
– Dacă sunt congelați, cel mai bine este să îi lăsați în frigider cu o zi înainte și să-i lăsați să se dezghețe treptat. Folosiți un castron cu o sită sau orice alt recipient în care apa se poate scurge fără a intra în contact cu creveții. Se găsesc și creveți decojiți și congelați. În unele ocazii i-am cumpărat și adevărul este că sunt foarte buni, mult mai ușor de gătit, deși mai scumpi.
– Scurgeți bine apa a doua zi. Îi uscăm ca și cum ar fi proaspeți. În oricare dintre cele 2 variante, se îndepărtează intestinele și se condimentează cu sare fină, după gust. Se pun deoparte.
Prepararea creveților în sos de usturoi
– Puneți uleiul de măsline extravirgin și ardeiul iute mare sau 2 ardei iuți mici (mai bine uscați și fără semințe) într-o oală (de lut dacă aveți una, altfel într-una din cele pe care le aveți acasă) și adăugați uleiul de măsline extravirgin.
– Se curăță cățeii de usturoi și se taie în felii subțiri. Se călesc și se rumenesc cățeii de usturoi tăiați felii, dar nu se dorește ca aceștia să dea o aromă arsă. Un truc este să îndepărtați acești căței de usturoi (aproape chipsuri) și să continuați cu rețeta, ei vor fi încorporați la sfârșit. În acest fel, obținem usturoiul prăjit exact cât trebuie și se hidratează cu o parte din sosul eliberat de creveți. Perfecțiune în creveți cu usturoi.
– Adăugăm creveții scurși în prealabil în uleiul în care am pregătit și din care am scos usturoiul. Se dă focul mai tare și se adaugă sare după gust. Într-un minut uleiul își va schimba culoarea, nu intrați în panică, creveții își eliberează sucul și, odată cu temperatura, se emulsionează.
– Se adaugă ardeii iuți și usturoiul și se rehidratează, se amestecă și se combină aromele. Se servesc imediat ce creveții sunt gata fierți, suculenți și cu acea notă picantă delicioasă.
Atenție să nu vă ardeți, uleiul este aproape de punctul de fierbere. Se servesc cu pâine bună și un vin alb rece și bun.
Trimite articolul
XCreveții sunt crescuți la scară industrială, în ferme specializate. Pentru a preveni răspândirea infecțiilor, bolilor și paraziților, fermierii introduc în hrana creveților antibiotic, iar apa în care sunt crescuți este tratată cu pesticide și fungicide. La toate acestea se adaugă adesea și alți aditivi chimici, inclusiv clorul, pentru a păstra în număr cât mai mare numărul creveților.
pofta buna! mmmm fructe de mare… decare?… 🙂
Si cu rosii cherry iese mai buna reteta