În aceste rânduri, vreau să vă expun motivațiile care stau în spatele orientării mele spre normele și principiile Dreptei politice. Adică, de ce trebuie să votăm un om de Dreapta.
Pentru mulți, se pare că în aceste vremuri orientările doctrinare, stânga, dreapta, centrul apoi combinațiile dintre acestea par noțiuni deja depășite. Este o abordare total greșită, mai ales acum, când în general la alegerile locale se votează omul, care se prezintă în fața alegătorilor animat de principii doctrinare. Și o să vă explic ce aduce un om politic de Dreapta: nu capitalism sălbatic, așa cum cei mai în vârstă dintre noi am învățat la orele de socialism științific. Dreapta înseamnă muncă, nu asistențialism, capitalism și prosperitate, nu dirijism și sărăcie. Nu este interesul dreptei să împrăștie sărăcie în marea masă a populației pentru a servi interesul celor puțini. Este o interpretare simplistă care ține de alte vremuri.
Din punctul de vedere al alegerilor, trebuie să menționăm că Dreapta crede-n votul popular și respinge dictatura experților. Dreapta face o pasiune pentru libertate, democrație și dialog. Dreapta conservatoare înseamnă memorie, ritualuri și instituții stabile, nu dărâmare de statui, luptă de clasă ori delir revoluționar. Dreapta prețuiește familia, dragostea de patrie, grija pentru viață, preocuparea pentru viitor și gândul la înaintași. Dreapta susține valorile tradiționale, inclusiv cele ale familiei. Dreapta nu jignește participanții la un referendum cetățenesc despre familie și valori constituționale, nici nu penalizează vocile tradiției creștine.
După cum specifica un fiu al Aradului, care aduce cinste orașului nostru în conducerea centrală a PMP, și mă refer aici la Mihai Neamțu, Dreapta nu înseamnă să favorizezi oamenii după culoarea pielii, tribul etnic sau orientarea sexuală, înaintea evaluării competenței individuale. Dreapta aplaudă performerii și campionii pieței libere, nu comisarii pseudo-integrității, lătrăii ignari și toți complexații incapabili de respect sau admirație pentru înaintași. Dreapta respinge abordările colectivist asupra educației. Școala nu-i un colhoz deschis ingineriilor sociale.
Secole la rândul, Occidentul s-a dezvoltat prin favorizarea interogației științifice și a simțului critic. Europa s-a clădit pe salturile uriașe ale inteligenței individuale, nu a coteriilor obscure. Civilizația noastră a ajuns foarte departe prin refuzul nepotismului și specializarea competențelor prin labirintul ierarhiilor meritocratice. De-o vreme încoace, în locul adevărului sau al virtuții au apărut fabricile de sloganuri, adică surogatul de filozofie progresistă pentru atoateneștiutori.
Spațiul public e sufocat de zgomotul celor care n-au dileme, dubii sau remușcări. Pentru aceștia, arta nu trebuie să transmită emoții și nici să reveleze taine. Pentru Noua Stângă, frumusețea lumii vechi (inclusiv a Aradului de odinioară) trebuie contestată prin abuzul de graffitti, trăncăneală și relativism etic.
Și Dreapta de astăzi înseamnă încă multe altele care, bine înțelese și aplicate, ne asigură calea spre prosperitate și viitor. Un om politic care reprezintă Dreapta conservatoare este garanția acestui parcurs. La această oră, singurul partid care respectă cu strictețe aceste principii ale Dreptei este Partidul Mișcarea Populară. Am văzut cu toții în ultimii ani ce au însemnat guvernările PDL, PNL, care se erijau de a fi de dreapta, apoi cea a struțo-cămilei USL, unde așa-zisa dreaptă a făcut un pact contra naturii cu stânga reprezentată de PSD și acum din nou, guvernarea noului PNL, partid fondat pe compromisuri care nu poate apăra principii. Politicienii pe care i-au propus aceste partide s-au îndepărtat mult de la esența doctrinelor pe care și le-au revendicat: despre cei de stânga, este clar că nu poate fi vorba ca și opțiuni viabile în acest moment iar cei care s-au asumat a fi de dreapta au trădat principiile Dreptei conservatoare.
PMP vine cu oferta clară a Dreptei curate, a principiilor de conduită în societate și familie care sunt apropiate sufletului poporului român și se prezintă în fața alegătorilor cu oameni de dreapta veritabili. Duminică, vă îndemn din suflet: votați PMP, votați poziția 3 pe buletinul de vot, votați Dreapta conservatoare!
Votați mărul! Votând mărul, votați sănătos!
Votați Cristian Galea, primar Arad (poziția 2 pe buletinul de vot)!
Votați Florin Remețan, președinte Consiliul Județean Arad (poziția 3 pe buletinul de vot)!
Florin Remețan, președintele PMP Arad, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad
Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Filiala Județeană Arad, portal www.aradon.ro, CUI mandatar financiar: 21200020
Trimite articolul
XUite cine vorbeste!Fostul președinte al Partdului Socialist al Muncii,Repetam.Comunist de omenie devenit mare dreptaci???!!!
Remetane , am citit fix o propozitie din acest articol/material de propaganda politica si mi-a venit sa vomit la imaginea metamorfozei matale din “om de stanga” (Partidul socialist al muncii) la “om de dreapta” – PRM.
Realitatea este ca nu esti nici de stanga nici de dreapta, nici de centru nici nimic. Esti la fel ca imensa majoritate a celor din politica romaneasca, omul banului, al beneficiilor pe care ti le aduce functia publica. Atat si nimic altceva. Acum du-te si canta la alta masa. Suntem satui aici de melodiile matale.
-
@Cătălin
Vezi că a mai traversat căteva doctrine / Partide.
Uite, te ajut :
” … Florin Remețan a debutat în politică în anii 90′, atunci când s-a înscris în Partidul Socialist (PS). A fost președinte al filialei județene, însă cum partidul nu a făcut prea multe valuri în politica românească, Florin Remețan se orientează.Ajunge în PDSR, iar în anul 2001 este numit subprefect. Renunță la politică, doar de formă, iar în anul 2004 este suspendat din funcție întrucât a participat la campania electorală a unui candidat social-democrat, lucru interzis de lege.
Anii următori îl găsesc în postura de președinte al PSD Arad, iar în anul 2009 ajunge, din nou, subprefect.
În anul 2012 este dat afară din PSD Arad întrucât strângea semnături pentru partidul lui Mircea Geoană, ProDemo, partid în care s-a înscris ulterior. Nici partidul lui Geoană nu a făcut „mare brânză”, așa că „eroul nostru” se orientează…din nou.
În anul 2014 face pasul către Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar mai apoi devine președintele filialei arădene.
În urma alegerilor locale din anul 2016, Florin Remețan este ales consilier județean. …”
Cred că nu mai necesită comentarii acest C.V.
Pleacă ai noștrii … vin ai noștrii …
Il mai mentioneaza si pe descreieratul ala de Mihai Neamtu… vai de capul vostru(si al nostru cu asa politruci)
Un OM de OMENIE!
Datorită personalităților precum domnia sa dreapta arădeană a reânviat și a ajuns pe făgașul cel bun iar Aradul, dintotdeauna adept al valurilor dreptei se va schimba din temelii!
In 2016 a fost furat în mod grobian la alegeri,ciuma roșie și alte partide de mucava se temeau că va ajunge președintele Camerei Deputaților sau Ministru de Interne!
Îl voi vota și cu inima și cu sufletul!
Probabil doctrina de dreapta s-a predat la Partidul Socialist al Muncii pe vremea cât l-a păstorit. Ce farisei ! Cum se schimbă și sar dintr-un partid în altul funcție doar de interesul personal. Ce principii ! Ce doctrină! Interesul poartă fesul și cam atât