Indiferent că dispuneți de o bicicletă DHS sau preferați o altă marcă, aflați că sfaturile pe care urmează să vi le oferim se vor potrivi oricărui tip de vehicul. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
Când vine vorba de ieșitul prin parc, este foarte important să vă asigurați că bicicleta dumneavoastră, dar și bicicleta pentru copii funcționează în parametrii normali și nu dispun de niciun fel de uzură. Însă, dacă nu sunteți priceput în ale mecanicii, acest proces poate fi anevoios. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a-i asigura buna funcționare vehiculului dumneavoastră preferat. Vă sărim noi în ajutor, stați fără griji. În continuare, vom începe enumerarea promisă și vă vom ajuta să depistați problemele uzuale ale bicicletelor, indiferent de experiența pe care o aveți cu acestea. Astfel, la final, vă veți putea bucura de plimbări relaxante alături de cei dragi, ori de câte ori doriți. Ce poate fi mai frumos decât să vă petreceți timpul liber împreună cu familia, la o plimbare liniștită prin parc? Mai ales acum, că a venit vara! Dacă vă doriți ieșiri la aer lipsite de griji, urmați pașii enumerați mai jos.
Primul și, poate, cel mai important pas din lista noastră de astăzi constă în curățarea vehiculului după fiecare folosire. De exemplu, dacă alegeți un traseu montan cu zone noroioase drept relaxarea dumneavoastră de weekend, este necesar să spălați roțile bicicletei, dar și ghidonul și corpul său pentru a evita întărirea noroiului. Folosiți o cârpă umedă și puțin săpun lichid, ștergeți bine părțile murdare și apoi uscați cu un prosop, ca să nu apară rugina. Simplu și ușor de parcurs.
Trecem mai departe și ajungem la următorul pas de pe listă: verificarea roților. Mai întâi de toate, este important ca roțile vehiculului dumneavoastră să fie aliniate la perfecție. Acestea trebuie să stea vizibil în linie dreaptă pentru a dispune de stabilitate la plimbare. După ce aliniați cauciucurile, puteți trece și la măsurarea presiunii lor. Presiunea adecvată pentru tipul de roți pe care îl aveți va fi însemnată pe laterala cauciucurilor. Verificați indicativele și ajustați presiunea în consecință, pentru a preveni penele sau dezumflările.
Continuăm enumerarea promisă și ne întâlnim cu cel de-al treilea pas. Aici este vorba despre îngrijirea cu ulei a părților ce se mișcă. Pentru a vă asigura că totul merge lin și că piesele nu se blochează între ele, dați cu ulei lanțul bicicletei, vitezele și restul pieselor ce fac parte din mecanism. Iar dacă aveți nevoie de mai multă îndrumare, nu ezitați să apelați la ajutorul prietenilor sau chiar al persoanelor calificate.
Iată că am ajuns și la jumătatea listei cu pași. Următorul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a vă menține vehiculul în stare perfectă este să îi verificați frânele. Nimeni nu își dorește să facă accident din cauză că nu a putut frâna la timp sau pentru că a prins viteză prea mare pe drumurile în pantă. De aceea, este absolut imperativ să verificați și frânele bicicletei. Inspectați plăcuțele de frână și înlocuiți-le, dacă este necesar. Așa, vă asigurați că mergeți mereu cu grijă, lin și fără riscul de accidentări.
Încet încet, ne vom apropia de final. Însă, mai avem să vă vorbim despre câțiva pași. Cel de-al cincilea pas constă în inspectarea uzurilor. S-a zgâriat ghidonul sau poate s-a blocat și acum nu se mai mișcă la unghiurile maxime? Aveți o fisură în cauciuc? A sărit lanțul? Fiecare dintre aceste instanțe pot duce la o plimbare neplăcută și, uneori, chiar imposibilă. De aceea, este bine să le evitați și să verificați toate uzurile văzute, în prealabil. Dacă observați ceva degradări, puteți înlocui foarte simplu piesele în cauză și să vă bucurați apoi, liniștit, de plimbarea mult așteptată.
Penultimul pas ne aduce față în față cu strângerea șuruburilor. Așa cum, atunci când puneți un raft pe perete sau o ușă în balamale, sunteți atent ca șuruburile să fie strânse, așa trebuie să le verificați și pe cele de la bicicletă. Luați o cheie sau o șurubelniță adecvată, rotiți până ce acestea sunt fixate și gata! Aveți liber la distracție cu familia.
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cel de-al șaptelea pas, și anume verificarea periodică la service. Indiferent dacă sunteți sau nu experimentat în ale mecanicii, este important să vă duceți vehiculul la un service autorizat măcar o dată pe an. Așa, vă asigurați că rezolvați toate problemele și vă bucurați mai mult de vehicul.
Acum că ați aflat toate informațiile necesare, am ajuns și la final. Sperăm că acest articol v-a fost de folos și că sfaturile noastre v-au ajutat să vă îngrijiți vehiculul favorit la perfecție. Pentru și mai multe detalii, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim lectură și plimbare plăcută!
Citiți principiile noastre de moderare aici!