Cea mai usoara modalitate de a lua un astfel de imprumut este sa apelezi la un IFN (institutie financiara nebancara), ce te poate ajuta in momentele in care te afli intr-un impas financiar. In ceea ce priveste creditele ce necesita un girant, aceste institutii apeleaza la o astfel de garantie pentru a se asigura ca banii imprumutati vor fi returnati integral, impreuna cu eventualele dobanzi ce se vor aplica acestui credit initial. Prin aceasta modalitate, creditorul scade riscul pe care si-l asuma in momentul in care aproba un credit ipotecar sau de nevoi personale.
Cu ajutorul acestui articol, vei afla cateva informatii valoroase despre ce presupune a fi girant, informatii care te vor ajuta cu siguranta atunci cand vei dori sa indeplinesti tu acest rol, sau cand vei ruga pe cineva apropiat tie sa garanteze pentru tine.
Cuprins
- Ce presupune acest rol si cine poate fi girant?
- Se poate acorda credit fara girant?
- Credit de nevoi personale cu girant: conditii
1. Ce presupune acest rol si cine poate fi girant?
Girantul reprezinta acea persoana ce te insoteste intr-o institutie financiara creditoare, pentru a garanta ca imprumutul va fi returnat integral. In cazul in care persoana care a solicitat creditul se afla in imposibilitatea de a inapoia banii, girantul este acela care isi asuma plata acelui imprumut.
Este necesar sa te documentezi bine inainte de a alege sa ai un astfel de rol sau sa rogi pe cineva sa garanteze pentru tine, intrucat a fi girant pentru un credit reprezinta o enorma responsabilitate. Un girant trebuie sa cunoasca inca de la inceput tot ce presupune aceasta alegere, pentru a sti exact daca are posibilitatile financiare de a sustine creditul daca va fi necesar. Pentru a putea fi acceptat, girantul trebuie sa respecte aceleasi conditii de bonitate ca si cel care solicita creditul, luandu-se in calcul venitul acestuia si eventualele imprumuturi pe care le are deja. Suma datorata trebuie sa se incadreze in gradul maxim de indatorare a institutiei, in functie de venitul net eligibil al girantului, dupa scaderea tuturor cheltuielilor si a angajamentelor de plata.
2. Se poate acorda credit fara girant?
Daca doresti sa apelezi la un IFN, ai posibilitatea de a obtine diverse credite si fara sa te prezinti cu un girant care sa garanteze pentru tine. Exista o gama variata de imprumuturi pe care le poti obtine rapid, precum creditul online urgent, sau creditul fulger. Printre cele mai avantajoase credite se afla si creditul doar cu buletinul. Acesta este un credit pe termen scurt, intrucat perioada de rambursare este de cateva luni. Acest tip de credit detine o serie de beneficii, printre care se numara rapiditatea cu care il poti obtine si numarul mic de documente ce sunt solicitate, nefiind necesar sa stai la cozi intr-o institutie, intrucat il poti lua online.
3. Credit de nevoi personale cu girant: conditii
Pe site-ul nostru, creditul se obtine extrem de usor, fara a fi nevoie de vreo garantie sau un girant. In mod normal, la un credit de nevoi personale care depaseste o anumita suma, se poate solicita prezenta unui girant pentru ca banca sa se asigure ca imprumutul ii va fi returnat. Conditiile de eligibilitate depind in functie de banca, insa, de cele mai multe ori, sunt aceleasi, indiferent de tipul de credit pe care il doresti. Se calculeaza venitul lunar net al solicitantului si al girantului si se tine cont de alte credite pe care acestia le au inregistrate la biroul de credite. Spre deosebire de o banca, un IFN nu iti verifica antecedentele sau veniturile totale, existand chiar optiunea unui credit fara verificare.
Asadar, girantul este persoana dispusa sa garanteze pentru cel care solicita creditul, asumandu-si, in acelasi timp, o responsabilitate foarte mare. Daca doresti sa indeplinesti acest rol pentru o persoana apropiata tie, este necesar sa fii la curent cu toate detaliile, iar daca tu doresti un credit, prin intermediul unui IFN, ai posibilitatea de a-l obtine fara a veni cu alta persoana care sa garanteze pentru tine.
Sursa foto: Pexels.com
Trimite articolul
XAcesta explicație este un mar otrăvit, c-am așa suna, nu mergeți la bănci ca va rup oasele aia și voia și girantului, veniți la noi ca va rupem doar pe voi, dar de doua ori prima data la semnare cu comisionul aferent apoi cu dobânda pe măsura!Nu ca bancile ar fi mai bune dar cel putin dacă nu esti solvabil bancile nu prea îți dau credit, IFN -urile îți dau in orice condiție dar dacă nu plătești te aleargă mai rău ca și cămătarii!:)Imi place ca scrie la început “ eventuale dobânzi”:), ceeace aplica IFN-urile într-adevăr nu se pot numi dobânzi 🙂