Descoperă câteva sfaturi şi trucuri utile pentru a-ţi îngriji corect pielea la tine acasă:
Curăţarea pielii
Pentru o curăţare corectă a pielii, ai nevoie de produsele potrivite. Dacă îţi doreşti să îţi îngrijeşti corespunzător pielea, nu te mulţumi cu orice gel de dus din supermarket şi nu îţi alege niciodată gelul de dus în funcţie de parfum.
Produsele de curăţare pentru piele nu trebuie să agreseze sau să irite epidermă, de aceea este o idee bună să cauţi etichete fără parfum, alcool denaturat sau uleiuri esenţiale. Sigur, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de un miros frumos. Foloseşte parfumul preferat, după ce ieşi din duş, fie pe păr şi pe haine, fie la încheieturi sau în zona gâtului.
De asemenea, alege pe cât posibil geluri sau creme de dus cu sufractanti blânzi, precum coco glucoside sau sodium cocoyl isethionate. Produsele de curăţare ce conţin SLS, cum ari fi Sodium Laureth Sulfate sau Sodium Lauryl Sulfate pot usca excesiv pielea, aşa că fereşte-te de ele, în special dacă ai o piele sensibilă şi reactiva.
În cazul în care pielea sensibilă îţi dă bătăi de cap, optează pentru geluri de dus dermatocosmetice. Brandurile de acest tip au linii întregi de produse de curăţare pentru pielea sensibilă, reactiva sau care se irită uşor.
Epilarea cu IPL
Te poţi epila eficient acasă, atunci când alegi aparatele potrivite, fără să mai fie nevoie de vizite la salon sau proceduri care îţi consuma mult timp. Dacă preferi smulgerea firelor de păr, atunci poţi alege un epilator electric, pe care să îl foloseşti în intimitatea casei tale, oricând doreşti. Optează pentru un epilator Braun sau Philips dacă îţi doreşti un brand cu renume.
Dacă vrei să scapi de părul nedorit pe termen lung, atunci este o idee bună să investeşti într-un epilator IPL pentru acasă. Tehnologia IPL distruge rădăcina firului de păr cu ajutorul luminii pulsate. Astfel, cu doar câteva sesiuni acasă, te poţi bucura de piele fină pentru luni de zile.
Înainte de a începe epilarea cu IPL, trebuie să ştii că firul de păr trebuie ras sau tuns înainte de aplicarea luminii pulsate. Poţi folosi un aparat de ras sau aparat de tuns pentru a menţine pielea fină pe toată durata sesiunilor IPL. Aparatele de ras tradiţional au preţuri prietenoase şi le poţi folosi uşor şi rapid în duş. Dacă îţi doreşti o alternativă ceva mai prietenoasă cu pielea, fără să existe riscul de a te tăia, atunci alege un aparat de ras electric. Poţi folosi aparatul de ras pe majoritatea zonelor corpului, însă ţine întotdeauna cont de recomandările producătorului.
Deşi aparatele IPL de pe piaţa sunt sigure şi au toate aprobările necesare pentru a fi utilizate în siguranţă, cere sfatul medicului înainte de începe sesiunile de epilare cu un astfel de aparat. În anumite cazuri pot exista contraindicaţii. Spre exemplu, epilarea IPL nu este recomandată persoanelor ce suferă de anumite afecţiuni dermatologice, cum ar fi vitiligo.
Hidratarea
O piele corect hidratata este o piele fericită. Nu te baza pe geluri sau creme de dus pentru a-ţi hidrata pielea. Ai nevoie de o cremă cu ingredientele potrivite. Caută pe etichetă substanţe precum glicerina, ectoina, untul de shea, acidul hialuronic sau squalane. Bineînţeles, crema potrivită pentru pielea ta nu va conţine substanţe iritante, precum uleiurile esenţiale sau parfumul.
Dacă îţi doreşti un boos de hidratare, amesteca crema cu câteva picături de ulei vegetal presat la rece. Poţi opta pentru ulei de germeni de grâu, ulei din sâmburi de struguri sau ulei de jojoba.
Bronzul sănătos
Bronzul la soare sau la solar poate dăuna grav sănătăţii pielii. De aceea, cea mai bună soluţie o reprezintă soluţiile autobronzante. Alege un autobronzant care să îţi ofere un bronz gradual, în acest fel riscul de te pata devine mai mic. Aplică astfel de creme sau produse pe pielea curata şi proaspăt exfoliata. Poţi folosi o mănuşă exfolianta, un burete sau un scrub cu ingrediente prietenoase în duş, înainte de a aplica produsele de bronzare.
Chiar dacă foloseşti autobronzant, asta nu înseamnă că poţi renunţa la protecţia solară. Colorarea pielii nu acţionează ca un scut împotriva razelor nocive ale soarelui. De aceea, continua să aplici SPF zilnic, în cantităţi generoase, pe toate zonele corpului pe care urmează să le expui la soare.
Îţi poţi îngriji corect pielea acasă, fie că este vorba despre curăţare, epilare, bronzare sau hidratare. Cu ajutorul aparatelor şi produselor potrivite, rutină de beauty poate fi mai uşoară şi mai eficientă ca niciodată. Foloseşte sfaturile de mai sus ca sursa de inspiraţie şi pune sănătatea pielii tale pe primul loc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!