Observand ca animalele deveneau foarte active si nu mai dormeau noaptea, pastorul a facut legatura cu alimentatia lor si a dat vestea mai departe, iar asa s-a “nascut” una dintre cele mai apreciate bauturi din lume. Iar aceasta este doar una dintre curiozitatile pe care vi le-am pregatit in continuare, in cadrul articolului.
-
Este nevoie de doar 42 de boabe de cafea pentru a pregati un “shot” la un espressor profesional. Cu siguranta stiati ca espresso este una dintre cele mai concentrate cafele din lume, dar nu va gandeati ca este nevoie de numai 42 de boabe pentru a pregati o ceasca. La inceputul secolului al XX-lea, aceasta licoare se pregatea manual, la Milano si in restul Italiei, insa in prezent se foloseste o masinarie specializata, numita espressor profesional. Aceasta permite extragerea rapida a aromelor din boabe si formarea unui strat superior de spuma fina si cremoasa;
-
Cafeaua este a doua cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol. Afland aceasta informatie, expresia “aurul negru” tocmai a capatat inca un sens, avand in vedere ca si cel de-al doilea produs de pe lista celor mai vandute din lume are tot culoarea inchisa. Iar, daca detineti un restaurant, un bar sau o cafenea, intelegeti acum de ce trebuie sa achizitionati un espressor profesional si care sunt beneficiile acestuia. La Fresco Expert, gasiti unele dintre cele mai performante modele din lume, la preturi corecte si cu o durata indelungata de viata, cu ajutorul carora ii veti putea “trezi” chiar si pe cei mai morocanosi clienti ai dumneavoastra;
-
In Europa, cafeaua a fost folosita initial drept medicament. Licoarea neagra magica ce poate fi preparata la un espressor profesional a ajuns pe Batranul Continent abia in secolul al XVII-lea, fiind initial comercializata in farmacii drept remediu medicinal. De fapt, si in ziua de astazi cafeaua poate fi considerata un “medicament” impotriva oboselii si letargiei. Istoria cafelei in Europa incepe in anul 1615, cand aceasta a fost adusa de comerciantii venetieni, insa primii care au gustat-o au numit-o “inventia amara a Satanei”. Poate daca nu era Papa Clement al VIII-lea, care sa aprecieze atat de mult gustul acestei licori, ea nu mai ajungea astazi sa fie preparata la espressoarele profesionale din intreaga lume;
-
O ceasca de 100 ml de cafea pregatita la espressorul profesional are doar 1,6 calorii. Vorbim despre o singura portie de cafea simpla, neagra, intrucat dimensiunea cestii si mai ales adaugarea de lapte, frisca, zahar sau indulcitori vor face ca numarul caloriilor sa “explodeze” pur si simplu. In ceea ce priveste continutul de cofeina, acesta este de 75-100 de miligrame per ceasca, in timp ce aportul sanatos, conform medicilor, este de 400 de miligrame pe zi pentru persoanele obisnuite si de 200 de miligrame pe zi pentru femeile insarcinate si cele care alapteaza.
Citiți principiile noastre de moderare aici!