LEONI a investit 17.5 milioane de euro la Beiuș pentru a crea până la 1200 locuri de muncă
Compania a investit peste 17.5 milioane de euro pentru reabilitarea unei clădiri, în care au fost instalate linii de producție moderne, aliniate la standarde internaționale. În fabrica din Beiuș s-a implementat un sistem computerizat, integrat, de ultimă generație, folosit la monitorizarea procesului de producție.
În noua fabrică, LEONI a creat în Beiuș până la 1200 de locuri de muncă, capacitatea maximă a noii facilități.
Prin investițiile în această fabrică, LEONI își dezvoltă capacitatea de producție pentru a putea face față cererii curente și proiectelor viitoare pe care le-ar putea aduce în România.
LEONI Beiuș consolidează poziția de pol de excelență a LEONI România, în producția de sisteme de cablaje și componente pentru industria auto.
„LEONI investește în planurile de consolidare a prezenței companiei în România chiar și în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităților de producție și prin stabilizarea operațiunilor pe termen lung, LEONI își păstrează angajamentul de a menține țara noastră drept un pol de talent, inovație și expertiză în producția de cablaje.” – declară Andrada Verdeș, Country Manger LEONI Wiring Systems România.
Impactul economic al LEONI în România
LEONI a construit în timp o puternică acoperire regională, cu 10 fabrici în șase județe: Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, cu un spațiu de producție de 180.000 m2.
LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România și în top 10 producători de componente la nivel național. Compania este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud și printre cei mai mari angajatori din România. La nivel național sunt 12.000 de angajați activi.
În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entități juridice LEONI – LEONI Arad, LEONI Pitești, LEONI Bistrița – este de aproximativ 640 milioane de euro. Contribuția la bugetul de stat în anul 2022 este de peste 70 milioane de euro.
Impactul social al LEONI în România
Strategia globală ReWire este fundamentată pe trei direcții strategice: oameni, mediu și resurse și integrează soluții la provocările de mediu identificate prin: standarde clare pentru furnizorii de materiale, standarde de mediu aplicate în peste 80% din locațiile noastre, creșterea canității de materiale reciclate folosite de la an la an, creșterea producției și folosirii de energie verde, îmbunătățirea siguranței în muncă în toate locațiile noastre și activități de conștientizare și implicare în comunitățile locale.
LEONI investește constant în educație, prin parteneriate cu univeristăți, licee și asociații pentru programe de educație în județele Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Cluj-Napoca. Producătorul de cablaje auto susține incluziunea persoanelor vulnerabile și facilitează incluziunea persoanelor cu dizabilități.
***
Despre Grupul LEONI
Leoni este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale și de date până la sisteme de cablare foarte complexe și componente aferente, de la dezvoltare la producție. În calitate de partener de inovare cu o expertiză distinctă în domeniul dezvoltării și al sistemelor, Leoni își sprijină clienții pe calea unor concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile și conectate, de la conducerea autonomă la sisteme de propulsie alternative, precum și la sisteme de încărcare. În acest scop, Leoni dezvoltă soluții de cabluri și sisteme de cablare de generație următoare care reduc complexitatea și permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listate la bursă are aproximativ 95.000 de angajați în 27 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2022.
Despre LEONI România
Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajați (mai mult de 10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție.
CH 4342
Citiți principiile noastre de moderare aici!